22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNorocul a tinut cu oltenii

Norocul a tinut cu oltenii

FC Craiova – Rulmentul 2-1

• Stadion „Extensiv- Parc“, spectatori: 250.

• Au marcat: Stefanescu ’80, Baia ’90 / Voicila ’83.

FC Craiova: Bornescu – Ciuca, Stoica, Vodita (’62, Baia) – Totoroata (’46, Corneanu), Dina, Saceanu, Velcovici, D. Mihai – Stefanescu (’90, Girla), Mitrita. Director tehnic: N. Ungureanu.

Rulmentul: Mirancea – Ghita, Gh. Mihai, I. Andrei, Pasca – Anghel, Mitroi (’62, Cojocaru), M. Bratu, G. Ene – Voicila (’85, Cusca), Micu (’76, M. Stan). Antrenor: Gh. Lungu.

• Au arbitrat: C. Nicoara – A. Midisan, B. Szoke.

• Cartonase galbene: Vodita, Mitrita.

FC Craiova a avut simbata cel mai greu meci de pe teren propriu, daca este sa ne luam dupa modul in care formatia din Parcul „Romanescu“ a obtinut toate cel trei puncte in disputa cu Rulmentul Alexandria. In realitate, oltenii au fost cu mult peste adversari (cu toate ca nu au avut in teren doua piese de baza, Cristescu – accidentat si Scarlat – suspendat), dar oaspetii au stiut sa se apere foarte bine. Astfel, numai reusita norocoasa a lui Baia, din minutele de prelungire, a facut ca trupa olteana sa-si pastreze invincibilitatea pe teren propriu (in acest retur, FC Craiova nu a pierdut nici un meci acasa, putind fi considerata, alaturi de Sportul si Pandurii, cea mai buna echipa din partea a doua a campionatului).

Dupa ce prima ocazie de poarta a apartinut oaspetilor, atacantul Micu fiind blocat de Bornescu, gazdele au preluat initiativa, asaltind careul Rulmentului. Mitrita a trecut de doua ori pe linga deschiderea scorului (la una dintre faze, „Piticul“ a trimis mingea in transversala), Ciuca a fost si el aproape de gol, iar Stefanescu nu a putut sa reia dintr-o pozitie buna. Pe finalul primei parti, pe fondul de dominare categorica a gazdelor, teleormanenii si-au aratat coltii, Micu ratind singur cu Bornescu.

La reluare, tot FC Craiova a fost echipa care a condus ostilitatile, dar mingea parca refuza sa intre in poarta. In acest timp, Rulmentul s-a mai apropiat o singura data de poarta olteana, insa extrem de periculos, Anghel reluind din voleu in bratele lui Bornescu, din postura de singur cu acesta. In cele din urma a venit si golul, Stefanescu inscriind din apropiere la o minge respinsa in fata de Mirancea (’80). Bucuria oltenilor nu a durat insa decit trei minute, pentru ca Voicila a egalat cu un sut inselator de pe partea stinga, sut care, usor deviat, l-a pacalit pe portarul Bornescu.

Vazindu-se egalati, craiovenii au asaltat poarta oaspetilor, forcingul craiovenilor dind roade abia in ultimul minut al prelungirilor, cind Baia, intrat dupa pauza, a marcat cu un sut din marginea careului, consfiintind o victorie meritata a gazdelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS