22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAdio promovare la Tirgu Jiu!

Adio promovare la Tirgu Jiu!

Pandurii – Sportul 2-3

• Stadion „Municipal“, spectatori: 10.000.

• Au marcat: Vintilescu ‘6, ’45 / G. Bucur ‘7, ’38, Balan ’17.

Pandurii: Lung – Mauta, Radoi, Ursu – Popete, Arcanu (’49, Lacoviste), Nica, Cristea (’46, C. Popescu), I. Stefan – A. Popescu (’60, Lapadat), Vintilescu. Antrenor: E. Sandoi.

Sportul: Stanca – Ratiu, Rusu, Secareanu, C. Lazar – Stancu, Cruceru, Maxim, Balan (’89, Oae) – Mazilu (’87, Curelea), G. Bucur (’90, Varga). Antrenor: G. Balint.

• Au arbitrat: S. Coltescu – Fl. Damaschin, C. Tripa.

Peste zece mii de spectatori au luat cu asalt tribunele „Municipalului“ pentru a asista la derbiul seriei, cu speranta ca la finalul jocului promisiunile bucuriei colective vor fi respectate. Din pacate, infringerea favoritilor i-a determinat pe suporterii gorjeni sa se retraga discret si sa recunoasca superioritatea adversarului, aplaudind sportiv euforia „studentilor“. O infringere sau o victorie, depinde din ce parte privesti lucrurile, care a lamurit ecuatia promovarii, Sportul Studentesc fiind echipa care merita sa evolueze din sezonul viitor in Divizia A. A demonstrat-o in meciul tur, a demonstrat-o si la Tirgu Jiu in fata singurului adversar care a contat in lupta pentru prima scena.

Emil Sandoi a inceput meciul cu o mutare tactica experimentata doar o jumatate de repriza in meciul precedent, incredintindu-i lui Ursu sarcina sa-l marcheze pe golgheterul Gigel Bucur, iar Cristea sa-l inlocuiasca in banda stinga. Cel putin neinspirat s-a dovedit a fi Sandoi din acest punct de vedere, experimentul fiind falimentar in economia partidei. Ursu a fost depasit clar in duelul direct cu omul sau de marcaj, fiind principalul vinovat la primul gol, in timp ce Cristea a fost „coautor“ la golul trei al oaspetilor, dupa ce l-a faultat in careu pe Balan. La pauza, Sandoi a incercat sa-si repare lipsa de inspiratie, inlocuindu-l pe Cristea cu C. Popescu, insa meciul se jucase.

La prima infringere pe teren propriu a gorjenilor in aceasta editie de campionat a mai pus umarul, la propriu si la figurat, si Tibi Lung, dupa ce a scapat in poarta sutul cu pamintul al lui Balan. Motivul smocului de iarba invocat de Lung nici nu mai conteaza, cert este ca golul incasat penibil de fostul stelist a ingropat psihic echipa sa, fiind punctul desprinderii oaspetilor.

„Cind iei trei goluri pe greseli individuale e putin probabil sa intorci rezultatul“, a spus Emil Sandoi imediat dupa meci. Lupta pentru promovare este incheiata in opinia tehnicianului echipei din Tirgu Jiu, ultimele etape fiind folosite pentru a roda tinerii jucatori. „Numai intimplator poti sa dai peste cap calculul hirtiei. Am tinut suspansul pina acum. Ramine sa ne edificam pina la sfirsitul campionatului asupra jucatorilor mai tineri, cit pot sa creasca pentru a ne da seama daca ne putem baza pe ei din sezonul viitor“ a completat antrenorul gazdelor.

Si antrenorul „studentilor“, Gabi Balint, este convins ca Sportul nu mai poate pierde promovarea. Acesta a simtit ca va cistiga la Tirgu Jiu: „M-am trezit linistit azi-dimineata si le-am spus jucatorilor mei sa aiba incredere. Simteam ca o sa cistigam.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS