17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOaspeti numai buni de batut

Oaspeti numai buni de batut

Universitatea – Apulum

• Stadion „Ion Oblemenco“, vineri, ora 20.30 (Prima TV)

• Formatii probabile:

Universitatea: Guso – Daouda, Papura, Moti – Vigariu, Bundea, Plesan, Ov. Stinga, Iordache – Njock, McBreen. Antrenor: Mircea Rednic.

Apulum: Fl. Cotora – Jercalau, C. Ciobanu, D. Miclea, C. Bar, N. Grigore – Galdean, Iurisniti, Paleacu – Vascko, Kovacs. Antrenor: Alexandru Pelici.

• Vor arbitra: I. Serea – A. Onita, N. Meghesan. Rezerva: B. Sorescu.

• Observatori: Fl. Gitejan, I. Craciunescu.

Oltenii sint constienti ca o victorie impotriva Apulumului, coroborata cu o victorie a „ciinilor“ in Giulesti (duminica), le-ar da un plus de tupeu si de moral in lupta pentru clasarea pe locul trei, asa incit in aceasta seara pe „Ion Oblemenco“ vom asista la un meci interesant si palpitant. De ce palpitant?

Gazdele, care l-au suparat la Timisoara pe Mircea Rednic, trebuie sa construiasca si sa atace, in timp ce ardelenii vor intra – in premiera pe „Ion Oblemenco“ – cu un singur gind, acela de a se apara, de a nu pierde.

In clasament, cele doua echipe care se intilnesc asta-seara sint despartite doar de un punct (37 – Craiova, 36 – Alba Iulia), ceea ce demonstreaza ca promovata Apulum nu este o echipa oarecare, ci una incomoda. Cu Jercalau in formatie – unul dintre cei mai virstici fotbalisti din Divizia A (a implinit miercuri 36 de ani) – dar si alti jucatori cunoscuti (Paleacu, Galdean), necunoscutul antrenor Al. Pelici va incerca si pe „Ion Oblemenco“… asaltul asupra redutei oltene.

Dupa venirea pe banca tehnica a lui Alex Pelici in retur, fata echipei din Alba Iulia s-a schimbat in buna masura, respectiv s-a „nascut“ o trupa greu de invins, care zburda (nu numai acasa) in fata adversarului. Va amintiti meciul de la Timisoara, din prima etapa? In minutul 29, Apulum conducea cu 3-1, marcind trei goluri in 11 minute! Au cistigat, in cele din urma, banatenii, cu 4-3.

Sa revenim la prezent, exemplele acestea – ca acela de pe „Dan Paltinisanu“ – sint deja istorie. Craiova este o echipa care are acum un vis european si ca atare in aceasta seara, asa cum au spus-o ieri Rednic, Guso si Staicu, la conferinta de presa, Universitatea n-are decit varianta victoriei.

Chiar daca pare o partida normala de campionat (locul 4 contra locul 6), intilnirea de pe „Ion Oblemenco“ este una totusi speciala, cu o incarcatura aparte, mai ales pentru Universitatea. De ce? Oltenii trebuie sa se revanseze astazi in fata propriilor suporteri pentru semiesecul de la Timisoara (desi un egal pe „Dan Paltinisanu“ este un rezultat bun.). N-ar fi excluse unele modificari ale formatiei de start, fata de meciul de la Timisoara, mai ales ca Iordache este apt de joc, desi in prezent Mircea Rednic n-are prea multe variante. Murgan este incert, Randjelovic nu mai este la Craiova (oricum, el nu conta).

Dupa toate probabilitatile, Rednic va incepe astazi meciul cu trei fundasi centrali.

Antrenorul Pelici nu-i poate utiliza astazi pe Ov. Maier, Bumb si Stanciu (suspendati), iar T. Moldovan, „play-boyul“ ardelenilor, este accidentat.

Rednic era bucuros ieri ca Maier este suspendat: „Tot jocul lui Apulum se face in jurul lui Ovidiu Maier, asa ca…“ Asa ca, zicem noi, avem in aceasta seara niste oaspeti numai buni de batut…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS