17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCu Kalasnikovul dupa „pianisti“

Cu Kalasnikovul dupa „pianisti“

In finala Ligii Campionilor, care se va disputa pe 26 mai, pe stadionul „Auf Schalke“ din Gelsenkirchen, AS Monaco va intilni pe FC Porto

Chelsea 2

AS Monaco 2

(in tur: 1-3)

• Stadion „ Stamford Bridge“, spectatori: 38.000.

• Au marcat: Gronkjaer ’22, Lampard ’44 / Ibarra ’45+’2, Morientes ’60.

Chelsea: Cudicini – Melchiot (’64, G. Johnson), Gallas, Terry, Bridge – Gronkjaer, Lampard, Geremi (’69, Parker), J. Cole – Gudjohnsen, Hasselbaink (’69, Crespo). Antrenor: Claudio Ranieri.

AS Monaco: Roma – Ibarra, Rodriguez, Givet, Evra – Bernardi, Cisse, Squillaci (’46, Plasil), Rothen – Giuly (’67, Prso) – Morientes (’81, Nonda). Antrenor: Didier Deschamps.

• A arbitrat: Anders Frisk (Suedia).

„Bine ati venit la inmormintarea mea, rechinilor!“, s-a adresat ziaristilor antrenorul italian Claudio Ranieri, la conferinta de presa care s-a desfasurat inaintea meciului de miercuri seara, din mansa a doua a Ligii Campionilor, dintre Chelsea si AS Monaco. „Spre bucuria voastra, nici daca voi cistiga de trei ori Liga Campionilor nu o voi mai antrena pe Chelsea in sezonul viitor“, a precizat tehnicianul londonezilor. Din pacate pentru el, in urma dublei confruntari cu AS Monaco, Ranieri a parasit lupta din Champions League pe scut si nu va avea parte, asa cum si-a dorit, de onoruri la despartirea de Chelsea.

Pentru returul cu monegascii, Ranieri nu i-a avut la dispozitie pe Makelele, Desailly (ambii suspendati) si Mutu (accidentat), dar, in ciuda acestor absente, i-a lasat pe banca de rezerve pe Duff, Crespo, Veron si Parker. De fapt, tehnicianul italian i-a trimis pe teren, in returul cu AS Monaco, pe majoritatea jucatorilor care evoluau la Chelsea inaintea marilor transferuri realizate de patronul rus Roman Abramovici. A fost un gest de sfidare al antrenorului la adresa patronului care il va demite la sfirsitul acestui sezon, dar si o incercare de a reaprinde spiritul de echipa in cadrul unui lot sufocat de vedete. „Prea multi pianisti si prea putini cei care cara pianul“, se spune despre lotul lui Real Madrid, dar aceasta butada ilustreaza foarte bine si starea de fapt din rindurile gruparii londoneze. Spre deosebire de Chelsea, la AS Monaco sint foarte multi „hamali“ si doar doi „pianisti“, Giuly si Morientes.

Chelsea a inceput in forta partida de miercuri seara si, dupa ratarile lui Cole (’12) si Hasselbaink (’14), mijlocasul dreapta Gronkjaer a deschis scorul cu un sut din coltul careului de 16 metri, care a trimis mingea in vinclul opus al portii lui Roma (’22). Elevii lui Deschamps au replicat imediat, insa Morientes a sutat in bara din pozitiei favorabila (’24), la fel cum, la cealalta poarta, Gudjohnsen a reluat in transversala centrarea de pe dreapta a lui Hasselbaink (’32). Cele doua echipe au jucat in continuare cu garda jos, Lampard (’36) si Morientes (’43) irosind bune oportunitati de a marca. Finalul primei reprize a fost incendiar, Lampard majorind diferenta de pe tabela de marcaj la 2-0, dupa ce a finalizat, cu un sut plasat de la 12 metri, o actiune rapida initiata de Melchiot si continuata de Gudjohnsen (’44). La acest scor, Chelsea era calificata in finala Ligii Campionilor, iar patronul Roman Abramovici zimbea fericit in tribune. Bucuria „Tarului“ a durat foarte putin, pentru ca, in cel de-al doilea minut de prelungire al primei reprize, Rothen a centrat de pe partea stinga, Morientes a reluat cu capul, iar argentinianul Hugo Ibarra a inscris din apropiere, atingind mingea cu mina. Brigada de arbitri condusa de suedezul Anders Frisk nu a vazut infractiunea, iar scorul a devenit 2-1.

La fel ca si in prima repriza, elevii lui Ranieri au atacat cu furie in debutul partii a doua, insa Gudjohnsen (’47) si Gronkjaer (’57) si-au dezvaluit limitele, ratind incredibil din pozitii favorabile. Nu acelasi lucru s-a intimplat si cu atacantul spaniol Fernando Morientes, care, in minutul 60, a spulberat sperantele londonezilor, restabilind egalitatea cu un sut din interiorul careului mare. Dindu-si seama ca au pierdut calificarea, elevii lui Ranieri au incercat sa mai inscrie golul unei victorii onorabile, insa trupa cu nervi de otel a lui Deschamps in inchis ermetic toate spatiile de acces spre poarta lui Roma.

Daca la 2-0 televiziunea britanica a prezentat cadre generoase cu patronul Abramovici, operatorii englezi au evitat sa-l mai prezinte pe „Tar“ dupa ce monegascii au restabilit egalitatea, de parca magnatul rus ar fi parasit tribuna.

Nu-i exclus insa ca Abramovici sa fi plecat sa isi ia Kalasnikovul, ultimul „argument“ cu care isi poate convinge „supusii“ sa joace fotbal si sa-si justifice salariile exorbitante.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS