15.1 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBatausii lui Mourinho vor juca finala

Batausii lui Mourinho vor juca finala

Deportivo 0

FC Porto 1

(in tur: 0-0)

• Stadion „El Riazor“, spectatori: 35.000.

• A marcat: Derlei ’60-p

Deportivo: Molina – Manuel Pablo, Naybet, Cesar, Romero – Victor (’55, Scaloni), Duscher, Sergio (’67, Tristan), Luque (’72, Fran) – Valeron – Pandiani. Antrenor: Javier Irureta.

FC Porto: Baia – Paulo Ferreira, Jorge Costa, Carvalho, Nuno Valente – Costinha, Maniche, Pedro Mendes (’88, Bosingwa), Deco – Carlos Alberto (’68, Pedro Emanuel), Derlei (’90, McCarthy). Antrenor: Jose Mourinho.

• A arbitrat: Pierluigi Collina (Italia)

• Cartonas rosu: Naybet ’70 (doua galbene).

Desi a fost prezenta de multe ori in fazele superioare ale cupelor europene, Deportivo La Coruna nu a reusit nicioadata sa ajunga in finala. Nici marti seara, pe „El Riazor“, Deportivo nu si-a putut depasi conditia de echipa din esalonul al doilea al fotbalului european, elevii lui Irureta jucind cu frica in fata unei formatii apropiate valoric, dar mult mai agresiva.

Cu suspendatii Mauro Silva si Andrade in tribune, fotbalistii iberici au abordat extrem de prudent partida retur cu FC Porto, avind ca principale obiective sa nu primeasca gol si cartonase, lucruri care i-ar fi impiedicat sa joace in finala mult visata. In schimb, elevii lui Jose Mourinho au demonstrat ca sint adevarati maestri ai luptelor de strada, utilizind foarte des loviturile cu cotul in figura adversarilor. Spaniolii au incercat sa raspunda cu aceeasi moneda, dar au lovit putin si prost, Naybet fiind chiar eliminat pentru cumul de cartonase galbene. Coplesiti de agresivitatea lusitanilor, elevii lui Irureta au cedat treptat, lasindu-se dominati fizic, dar, mai ales, psihic. Iar, cind iti este frica de adversar, doar norocul te poate ajuta sa cistigi o confruntare, insa zeita Fortuna nu a fost de partea ibericilor in partida de marti seara.

Deportivo La Coruna a avut in 90 de minute doar doua ocazii de gol, Valeron (’35), singur cu Baia, sutind din voleu, de la zece metri, pe linga poarta, iar Tristan a trimis dintr-o lovitura libera putin pe linga vinclu (’77). Unicul gol al intilnirii de pe „El Riazor“ a fost reusit de atacantul brazilian Derlei Silva, care a transformat un penalti in minutul 60, acordat pentru faultul lui Cesar asupra lui Deco. Sa remarcam ca Derlei si-a facut cu aceasta ocazie revenirea dupa o absenta de patru luni cauzata de o accidentare.

Pe 26 mai, in finala Ligii Campionilor, FC Porto, care a cistigat Cupa Campionilor Europeni in 1987 (2-1 cu Bayern München, la Viena), va intilni invingatoarea dublei intilniri dintre Chelsea Londra si AS Monaco (in tur a fost 3-1 pentru monegasci, iar returul s-a jucat aseara, dupa inchiderea editiei). Finala se va disputa pe arena „Aufschalke“ din Gelsenkirchen (Germania).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS