10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Vreau sa fiu urmasa Nadiei!“

„Vreau sa fiu urmasa Nadiei!“

• Antrenorul lotului olimpic al Romaniei, Octavian Belu, sustine ca elevele sale trebuie sa depaseasca repede entuziasmul si sa intre in sala de antrenamente • „Pina la Olimpiada mai avem multe lucruri de pus la punct“, a spus Belu

In clasamentul final pe medalii al Campionatului European de gimnastica feminina de la Amsterdam, Romania s-a situat pe prima pozitie, cu patru medalii de aur si doua de argint, fiind urmata de Rusia (o medalie de aur, doua de argint si trei de bronz), Ucraina (1-1-1), Spania (0-1-0), Marea Britanie (0-1-0) si Italia (0-0-1).

Cea mai buna gimnasta a acestei competitii a fost Catalina Ponor, care, la individual, a cistigat probele la sol (nota 9,637) si la birna (9,725, cea mai mare nota a competitiei). „Sper sa concurez pentru medalie si la individual compus, la Jocurile Olimpice de la Atena. Este nevoie sa ma perfectionez la paralele, dar am timp suficient pentru a fi in forma pina in august. La Olimpiada vreau sa cistig din nou si sa fiu acolo sus. Vreau sa fiu urmasa Nadiei Comaneci“, a spus Catalina Ponor.

Belu: „Traim primavara gimnasticii romanesti“

Antrenorul lotului olimpic al Romaniei, Octavian Belu, a spus ca, in ciuda rezultatelor obtinute, elevele sale mai au unele lucruri de pus la punct pentru a se prezenta in cea mai buna forma la Jocurile Olimpice de la Atena. „Traim primavara gimnasticii romanesti, din punct de vedere al performantelor obtinute la baieti si la fete, senioare si junioare. Trebuie sa depasim acest entuziasm normal si meritat si sa intram cit mai repede in sala de antrenament, pentru a rezolva problemele care se vad, sau care sint mai putin vizibile, pentru a nu mai da ocazia arbitrelor sa se lege de o saritura sau de alta, de probleme de aterizare, de tinuta etc.“, a spus antrenorul coordonator al lotului olimpic al Romaniei.

Din nou probleme cu arbitrajele

Octavian Belu a comparat competitia de la Amsterdam cu Jocurile Olimpice de la Sydney, cind fetele noastre au concurat inaintea principalelor adversare si a trebuit sa astepte finalul concursului pentru a cunoaste rezultatele finale. „Rezultatele de la Amsterdam sint remarcabile. Concursul a fost extraordinar de greu si el va ramine pentru noi important din trei puncte de vedere. Romania a cistigat titlul pe echipe, concurind in prima grupa, un element de mare presiune asupra noastra, pentru ca am fost nevoiti sa asteptam peste noua ore pentru a cunoaste rezultatul final. A fost ceva similar cu ce s-a intimplat la Sydney, la Jocurile Olimpice, in 2000, cind am concurat inaintea principalilor nostri adversari. In al doilea rind, am fost foarte aproape sa cistigam titlul la individual compus, cu o cvasinecunoscuta. Nu am reusit acest lucru din cauza unor probleme de culise, care au dus la stabilirea clasamentului final. In al treilea rind, am cistigat trei din cele patru finale pe aparate“, a spus Belu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS