19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTinerii karateka din Banie, de sapte ori pe podium

Tinerii karateka din Banie, de sapte ori pe podium

La sfirsitul saptaminii trecute, la Galati, s-au desfasurat finalele de Karate traditional, competitie la care au participat aproape 200 de sportivi de la 50 de cluburi din toata tara.

Sportivii craioveni s-au remarcat si de aceasta data, clasindu-se de sapte ori pe podium. Cele mai bune rezultate le-au obtinut tinerii karateka de la LPS „Petrache Triscu“, pregatiti de Daniel Antici, care au fost laureati la fiecare categorie de virsta, tineret, juniori si cadeti.

La tineret, Oana Balan a devenit campioana nationala, impunindu-se in proba de Fukugo, in timp ce la Kumite, Simona Marin a terminat concursul pe locul doi. Alin Voinea s-a clasat al treilea in competitia masculina de Kumite, iar echipa feminina de Kata, in componenta Oana Balan, Simona Marin, Adela Marin, a obtinut medalia de bronz. Tot la tineret, in proba de En-Bu mixt, perechea Oana si Dragos Balan a incheiat concursul pe locul patru.

La juniori, LPS a mai obtinut o medalie de aur prin echipa masculina de Kata, pentru care au concurat Dragos Balan, Mihai Brisca si Cosmin Gramada, in timp ce la cadeti, la kata individual, Adela Marin a reusit un loc doi.

Totodata, la competitia de la Galati s-au remarcat si sportivii de CS Master Craiova, pregatiti de Laurentiu Ciuca. Mihaela Pasa (locul I la Fukugo si locul III la Kunite individual, la CN de la Braila – 23-25 aprilie), care este campioana europeana la Kata si vicecampioana la Kumite, s-a clasat pe locul doi in proba de Fukugo, iar impreuna cu Ionut Stanasel a obtinut locul patru la En-Bu mixt.

In urma acestor rezultate, sensei Dan Stuparu, presedintele Federatiei Romane de Karate si selectioner al lotului reprezentativ de karate traditional, va anunta sportivii cu care Romania va participa in noiembrie, la Praga, la Campionatele Europene de Karate Fudokan, iar craiovenii au sanse mari sa faca parte din rindul tricolorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS