9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRednic se mira ca la Craiova vestiarele au „urechi“!

Rednic se mira ca la Craiova vestiarele au „urechi“!

• „Puriul“ recunoaste ca a avut discutii mai aprinse cu jucatorii dupa meciul de la Timisoara, dar refuza sa acuze public pe cineva • Despre „Jerry“ Gane: „Nu spun ca vine sau nu, dar am mai patit-o de doua ori cu el“

Rezultatul meciului de la Timisoara, 1-1, a creat destule nemultumiri la Universitatea in contextul luptei pentru ocuparea locului trei, pasibil de accedere in Cupele Europene. In mass-media de ieri a aparut o informatie potrivit careia Mircea Rednic s-ar fi declarat („intr-un cerc de prieteni“) nemultumit de evolutiile lui Daouda, Bolohan, Stinga si Lutu. L-am abordat ieri pe tehnicianul Universitatii despre cele petrecute la meciul cu „Poli“, cit si despre celelalte probleme ale echipei.

– Desi n-ati declarat transant, inteleg ca ati fost destul de suparat pe jucatorii Universitatii pentru evolutia de la Timisoara. Unde s-a gresit?

– Nu este vorba de suparare, ci de atitudinea lor. Au intrat pe teren relaxati. Am stiut eu ce spun. Asa-i romanul… E greu sa schimbi mentalitatea repede, cit ai bate din palme. Dupa victoria aceea, 5-1 cu Petrolul, gata, ne-am vazut mari… Si i-am avertizat. Culmea, le-am spus de nu stiu cite ori: atentie la inceputul jocului! Si in secunda 31 a meciului de la Timisoara, era deja 1-0 pentru gazde! Normal, s-a dat apoi totul peste cap.

– Pe cine acuzati de acest 1-1 de la Timisoara? Presa de astazi pretinde ca Daouda ar fi in dizgratia dumneavoastra, plus ca alti jucatori – Bolohan, Stinga si Lutu – v-ar fi dezamagit…

– N-am declarat si n-am acuzat pe nimeni in mod public. Sint doar presupuneri ale mass-media. Eu discut si fac observatiile de rigoare – acuze, cum ziceti – doar in discutiile individuale cu jucatorii sau cind sintem in grup. Sint mirat de cele aparute in presa. De ce sa fi intrat Daouda sau Bolohan in dizgratia mea? Ca a gresit la un gol sau ca a provocat un penalti? Dar astea sint greseli frecvente, nu le scuz, dar n-am avut asemenea discutii de fata cu presa. Ma deranjeaza ca totusi unele lucruri pe care le discut eu pe aici ajung si in presa. Sincer, ma deranjeaza. Atunci cind un jucator greseste, este normal sa-l cert, sa-i explic greselile s.a.m.d. Totul spre binele jucatorilor, al echipei. Dar nu i-am acuzat, asa cum se scrie. Si toate discutiile, analizele se fac in vestiar, doar intre noi. Probabil ca la Craiova este altfel…

„Nu am nimic cu Daouda!“

– Adica?

– Atunci cind e liniste, nu merge. Mai bine sa fie suparare, sa scriem despre amenzi, despre altele… Oricum, nu puteam eu sa fac in fata presei acuze sau nu stiu ce aprecieri despre jucatori. Am spus ca, in ansamblu, sint nemultumit ca am intrat relaxati, cu totii. Nici vorba ca Daouda ar fi intrat in dizgratie si-l dam afara deoarece vreau sa-l vindem. Nu exista nici un fel de oferta, doar pentru Plesan ar fi… In rest, doar speculatii. Tin sa subliniez: nimeni n-a intrat in dizgratia mea.

– Exista deja o lista la care lucrati…

– Lista lui… Schindler!

– Sa revenim la lista noastra, de la Craiova. A aparut astazi (ieri – n.n.) ca Jerry Gane, in principiu, si-a dat acordul sa joace, din vara, la Craiova.

– Am vorbit in iarna cu el. De fapt, am patit-o de doua ori cu el, ca vine la Rapid, ca vine apoi cu mine la Al Nassr. M-am bazat pe promisiunile lui, dar n-a venit. Inainte de a semna eu cu Universitatea, am avut o discutie cu el. Atunci l-am intrebat: „Din vara anului 2004, daca iti rezolvi problema cu elvetienii, esti de acord sa revii la Universitatea?“ Raspunsul lui a fost: „Da, nea Mircea. Dar nu mai vorbim de asta prin presa“. Si imediat a aparut in presa ca vrea sa vina! De aceea, eu nu spun nimic acum. Nu sint fraier, adica in timpul campionatului sa apara in presa nume de jucatori cu care noi – Staicu, Badea, eu – vorbim. Normal ca am contactat unii jucatori, dar mai este timp. Repet, sint multumit de lotul actual. Cei care nu fac fata se elimina singuri. Lotul actual il mentin, doar ca probabil voi aduce inca trei-patru jucatori noi. Este o chestie normala daca vrem sa jucam bine. Pai, la Timisoara, n-am avut 18 jucatori pe foaia de arbitraj?!

„Nu aveam timp pentru Randjelovic!“

– Ne despartim de Randjelovic, iar Buglea a fost retrogradat la Divizia C…

– Randjelovici nu era pregatit pentru Universitatea si n-aveam timp sa-l astept aproape jumatate de an sa se pregateasca. Buglea? Nu se mai antreneaza cu echipa mare, deoarece a comis un act de indisciplina.

– Ca de obicei, meciul cel mai greu este urmatorul, cel cu Apulum Alba Iulia, o echipa care face diferenta in teren prin daruire totala. Ardelenii sint si revelatia promovatelor!

– Asa este. Este un meci greu, dar asta depinde si de noi, de cum ni-l facem. Am insa incredere in jucatorii mei si sper sa nu fie probleme. Importanta este atitudinea cu care vom intra pe teren. Daca vom juca asa cum am facut-o cu Rapidul, cu Petrolul, trebuie sa cistigam!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS