25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMircea Lucescu nu accepta statutul de victima

Mircea Lucescu nu accepta statutul de victima

Parcursul slab al echipei Besiktas din returul acestui sezon, care a dus la caderea „vulturilor“ pe locul trei in clasamentul Superligii turce, a produs seisme la nivelul conducerii administrative a gruparii din Istanbul, presedintele Serdar Bilgili demisionind. In aceste conditii, la Besiktas se vor organiza in curind alegeri pentru un nou staff administrativ, iar candidatii au inceput deja razboiul in presa. Din pacate, printre „victimele colaterale“ ale conflictului de la Besiktas s-ar putea numara si antrenorul Mircea Lucescu.

Uite demisia…

Un oficial al „vulturilor“, Muzaffer Nasiroglu, a spus luni ca tehnicianul roman Mircea Lucescu isi va anunta demisia in cadrul unei conferinte de presa. „Am decis sa nu mai continuam colaborarea cu Lucescu, dar aceasta nu inseamna ca el este invinuit pentru rezultatele slabe. Am discutat cu Lucescu si am ajuns la un acord. El va demisiona si ii va lasa lui Feyyaz Ucar postul de antrenor principal“, a spus Nasiroglu.

Asteptind de mult ca antrenorul roman sa fie inlocuit, ziarele din Istanbul s-au grabit sa scrie ca „Il Luce“ s-a despartit de Besiktas. „Mircea Lucescu il paraseste pe «vultur»“, a titrat cotidianul Radikal, care a notat ca Lucescu a avut o intrevedere duminica seara cu fostul presedinte al clubului turc, Serdar Bilgili, urmind sa isi anunte demisia in ziua urmatoare. „Finalul asteptat la Besiktas s-a intimplat in noaptea de duminica spre luni“, a scris Radikal.

Cotidianul turc a notat ca Bilgili l-a invitat pe Lucescu la resedinta sa din Istanbul si i-a cerut antrenorului sa renunte la functie. Bilgili si-a justificat cererea prin faptul ca Lucescu a fost criticat, in ultimul timp, de persoane din cadrul clubului. „Lucescu i-a explicat lui Bilgili cum s-a ajuns la aceasta situatie dificila, iar apoi s-a despartit de Besiktas“, a scris Radikal.

… nu e demisia

Presa turca a primit o lovitura puternica luni cind, dupa sedinta Consiliului de Conducere al clubului Besiktas, responsabilul sectiei de fotbal a „vulturilor“, Hasmet Bedii Kurum, a spus ca Lucescu va ramine la conducerea tehnica a echipei din Istanbul cel putin pina la sfirsitul acestui sezon. Kurum a precizat ca noua conducere a clubului, care va fi aleasa in cadrul Adunarii Generale din 30 mai, va lua o decizie in ceea ce-l priveste pe tehnicianul roman.

Oficialul turc a mentionat ca nici un fotbalist nu a fost sanctionat pentru infringerea, cu scorul de 1-0, din meciul cu Adanaspor.

La rindul sau, Mircea Lucescu a spus ca mai are doi ani de contract cu Besiktas si ca va parasi gruparea din Istanbul doar daca va dori acest lucru si numai in conditiile impuse de el. „Unii dintre conducatorii clubului incearca sa economiseasca niste bani si doresc sa plec. Din acest motiv, ei «intoxica» presa cu fel de fel de informatii neadevarate“, a mentionat Lucescu.

„Il Luce“ este curtat de Inter Milano

George Copos, patronul clubului Rapid, a spus ca Mircea Lucescu are o oferta de la gruparea italiana Inter Milano. „Vreau ca Lucescu sa revina la Rapid. Va fi insa foarte greu pentru ca are doua oferte extraordinare. Una este de la Inter Milano“, a spus Copos.

Lucescu mai este dorit de gruparile Spartak Moscova (Rusia), Sahtior Donetk (Ucraina), Olympiakos Pireu, Panathinaikos Atena (ambele din Grecia) si Brescia (Italia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS