10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRoberto Baggio a spus adio „squadrei azzurra“

Roberto Baggio a spus adio „squadrei azzurra“

Amicalul de la Genoa, dintre Italia si Spania, incheiat la egalitate 1-1, a consemnat ultima aparitie a lui Robby Baggio in tricolul nationalei. Cum selectionerul Italiei, Giovanni Trapattoni, anuntase ca nu va apela la Baggio pentru turneul final din Portugalia, in ciuda presiunii mass-media si a opiniei publice, el i-a oferit ocazia celebrului jucator de a disputa un meci de adio de la „squadra azzurra“.

„Exista jucatori ca Totti, Del Piero si Cassano care au o clara prioritate“, au fost cuvintele lui Trapattoni, la Genoa, cu citeva ore inaintea amicalului cu Spania, asa ca „Il Codino“ a imbracat pentru ultima data tricoul Italiei, adunind a 56-a selectie. Meciul a fost spectaculos, ibericii deschizind scorul prin Fernando Tores (’52), egalarea fiind adusa de Vieri (’55).

Baggio a purtat banderola de capitan si a avut sansa de marca in minutul 72, dar a trimis alaturi, dupa ce-l depasise pe Canizares.

„Partida din aceasta seara va fi cea mai frumoasa amintire pentru mine. In cursul carierei ai parte de esecuri si de victorii, dar nimic nu este mai frumos decit demonstratia de afectiune pe care suporterii mi-au oferit-o astazi“, a afirmat Baggio la finalul jocului. Tifosi, multi dintre ei veniti de la Brescia, echipa la care jucatorul evolueaza in prezent, au impinzit stadionul cu bannere in onoarea favoritului lor, aplaudindu-l si strigindu-i numele de cite ori acesta atingea balonul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS