6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCSM Craiova se mentine in fruntea atletismului romanesc

CSM Craiova se mentine in fruntea atletismului romanesc

– La recenta analiza a Federatiei Romane de Atletism, CSM Craiova a fost recompensat cu premii. Va rog, domnule director Eugeniu Stefanescu, sa-mi oferiti amanunte.

– In prezenta presedintelui ANS, Octavian Morariu, a fost radiografiata intreaga activitate pe anul 2003 a atletismului romanesc, evidentiindu-se rezultatele sezonului trecut si unele neimpliniri. Spre deosebire de alti ani, 2003 a fost benefic pentru atletismul romanesc, motiv pentru care presedintele ANS a felicitat atit conducerea federatiei, cit si cluburile care si-au adus contributia la zestrea de medalii. In acest context, CSM Craiova a fost primul club felicitat deoarece, reamintesc, sectia de atletism s-a situat in 2003 pe primul loc in Romania in clasamentul intern si international. Aceasta clasare – in premiera pentru CSM – a fost rasplatita cu distinctii, respectiv cu doua cupe pentru contributia CSM la dezvoltarea atletismului romanesc, iar mie mi s-a inminat o placheta omagiala. Tin sa precizez ca asemenea plachete s-au inminat doar citorva personalitati (cinci – n.r.) din domeniul atletismului romanesc pentru contributia la dezvoltarea acestei ramuri sportive.

– Mi-ati spus ca aceasta adunare generala a FRA a fost furtunoasa. Explicati-va.

– S-a discutat si viitorul atletismului romanesc, al sportului in general, in contextul initiativei de a modifica structura sportului. S-au adus o serie intreaga de argumente in defavoarea intentiei de trecere a activitatii tuturor federatiilor sportive in subordinea COR. Cea mai vehementa pozitie a avut-o, cu argumente solide, doamna Iolanda Balas, demonstrind ca aceasta idee nu se poate aplica peste noapte. In primul rind, este vorba de schimbarea a cinci legi, ceea ce este aproape imposibil intr-un timp scurt.

– Finalul dezbaterii?

– S-a inteles ca o asemenea modificare structurala a sportului romanesc s-ar putea efectua in timp, adica pina in 2007-2008, iar FRA si-a facut ferm cunoscuta aceasta pozitie, respectiv modificarea Legii sportului.

– Cum a decurs activitatea de pina acum la CSM?

– Bine. Argumente? Rezultatele din aceste aproape patru luni au situat sectia de atletism pe podiumul clasamentului intern.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS