17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNimic nou sub soare!

Nimic nou sub soare!

Pilotul german al scuderiei Ferrari, Michael Schumacher, nu are rival in Campionatul Mondial de Formula 1. „Schumi“ s-a impus duminica in Marele Premiu al statului San Marino, care s-a desfasurat pe circuitul „Enzo si Dino Ferrari“ de la Imola. Germanul a fost cronometrat dupa 305,609 km cu timpul de o ora, 26 de minute, 19 secunde si 670 de miimi, trecindu-si in cont a patra sa victorie in acest sezon, din tot atitea curse.

Schumacher a fost urmat de britanicul Jenson Button (BAR-Honda) – la noua secunde si 702 miimi, si de columbianul Juan Pablo Montoya (Williams-BMW) – la 21 de secunde si 617 miimi.

Pe urmatoarele locuri s-au situat spaniolul Fernando Alonso (Renault), italianul Jarno Trulli (Renault), brazilianul Rubens Barrichello (Ferrari), germanul Ralf Schumacher (McLaren-Mercedes). Celelalte pozitii au fost ocupate, in ordine, de Kimi Raikkonen (Finlanda – McLaren-Mercedes), Giancarlo Fisichella (Italia – Sauber-Petronas), Felipe Massa (Brazilia – Sauber-Petronas), Olivier Panis (Franta -Toyota), David Coulthard (Marea Britanie – McLaren-Mercedes), Mark Webber (Australia – Jaguar-Cosworth) – toti la un tur, Christian Klien (Austria – Jaguar-Cosworth) – la doua tururi, Zsolt Baumgartner (Ungaria – Minardi-Cosworth) – la patru tururi, Takuma Sato (Japonia – BAR-Honda) – la sase tururi.

„Schumi“ si Ferrari sint lideri

In clasamentul pilotilor, Michael Schumacher este lider autoritar cu 40 de puncte, urmat de Rubens Barrichello 24 p, Jenson Button 23 p, Juan Pablo Montoya 18 p, Fernando Alonso 16 p, Jarno Trulli 15 p, Ralf Schumacher 9 p, Takuma Sato 4 p, David Coulthard 4 p, Felipe Massa, Mark Webber si Kimi Raikkonen, toti cu cite un punct.

In clasamentul constructorilor, prima pozitie este ocupata de Ferrari, cu 64 de puncte, urmata de Renault, 31 de puncte, Williams-BMW si BAR-Honda, cu cite 27 de puncte. Urmatoarele locuri sint ocupate de McLaren-Mercedes, 5 puncte, Sauber-Petronas si Jaguar-Cosworth, ambele cu cite un punct.

Cauzele abandonurilor

In cadrul Marelui Premiu al statului San Marino s-au consemnat si cinci abandonuri. Cei care nu au reusit sa termine cursa au fost: Giorgio Pantano (Jordan-Ford) – probleme la sistemul hidraulic in turul 7, Gianmaria Bruni (Minardi-Cosworth) – probleme la frine in turul 23, Cristiano Da Matta (Toyota) – iesire de pe pista in turul 33, Nick Heidfeld (Jordan-Ford) – probleme la sistemul de transmisie in turul 49, Takuma Sato (BAR-Honda) – probleme la motor in turul 56.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS