5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Regele“ a cistigat si in deplasare

„Regele“ a cistigat si in deplasare

Echipa antrenata de Gica Hagi, Galatasaray Istanbul, a invins in deplasare, cu 2-1, pe Malatyaspor, in etapa a 31-a a campionatului Turciei. Succesul, al doilea pentru Hagi de cind a preluat echipa si primul in deplasare, a fost obtinut gratie golurilor marcate de Umit Karan (’64) si Arif Erdem (’84), acesta din urma inscriind dintr-un penalti acordat pentru faultul portarului Milosevski asupra lui Umit Karan. Pentru gazde a marcat Atilla Birlik (’69).

Nici unul dintre cei doi fotbalisti romani ai echipei Galatasaray, Ovidiu Petre si Florin Bratu, nu au fost utilizati in aceasta partida.

„Asteptam de mult aceasta victorie“

Dupa meciul cu Malatyaspor, Gica Hagi a spus ca astepta de mult timp sa cistige puncte in deplasare. „Sint multumit de modul in care au evoluat elevii mei. Trebuia sa invingem si am invins. Asteptam de mult timp aceasta victorie in deplasare“, a spus Hagi.

Antrenorul roman a mentionat ca Galatasaray a jucat mai bine in repriza secunda. „Important este ca fotbalistii mei si-au dorit victoria. Am avut zece ocazii clare de gol, nu ma puteam astepta la mai mult decit atit. Pe zi ce trece echipa are evolutii mai bune. Trebuie sa continuam la fel“, a incheiat Hagi.

Pareri contradictorii in presa turca

Presa din Turcia are pareri diferite despre succesul Galatei pe terenul echipei Malatyaspor, unele cotidiene sustinind ca victoria echipei lui Hagi este meritata, in timp ce altele au sugerat ca formatia gazda a jucat mult mai bine decit „Cim-bom“.

„Poate ca Hagi nu are o bagheta magica, dar are ambitie. Este evident ca aceasta ambitie a inceput sa aiba influente pozitive asupra echipei. Prin sinergia creata ni se ofera un spectacol fotbalistic cu care nu sintem obisnuiti“, a scris Milliyet. Cotidianul turc a adaugat ca fotbalistii echipei Galatasaray au evoluat cu ambitie si daruinta. „Cel mai important este ca motivatia si conditia lor fizica erau la cel mai inalt nivel. Hagi a fost eficient aici. Poate ca este devreme sa vorbim astfel, dar asta se vede din tribuna“, a notat Milliyet.

„«Leul» s-a inveselit: 2-1“, a titrat cotidianul Hurriyet, care a scris ca aceasta este prima victorie obtinuta de Galatasaray in deplasare, de pe 17 octombrie 2003, cind formatia din Istanbul a invins echipa Caykur Rizespor, cu scorul de 2-0. „Galatasaray ar trebui sa ii fie recunoscatoare lui Mondragon si norocului pe care l-a avut. Malatyaspor a jucat mult mai bine decit Galatasaray“, a notat Hurriyet.

Cotidianul Fanatik a notat ca Hagi greseste incercind sa fie un „luptator“, in loc sa fie un „cercetator“. „Hagi, indiferent de situatie, se zbate pentru a invinge. Galatasaray joaca cu mai multa ambitie si inteligenta decit in meciurile trecute, dar oare sint acestea semne ca viitorul Galatei va fi unul bun?“, a scris Fanatik.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS