10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRaducanu a inscris doua goluri pentru Espanol

Raducanu a inscris doua goluri pentru Espanol

Fostul atacant al formatiei Steaua Bucuresti, Claudiu Raducanu, a marcat doua goluri in partida pe care actuala sa echipa, Espanol Barcelona, a cistigat-o simbata, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, in fata formatiei Atletico Madrid, in etapa a 34-a a campionatului Spaniei.

Raducanu, care a intrat pe teren in minutul 59, in locul lui Toni Velamazan, a punctat in minutele 82 si 87. De asemenea, Raducanu a mai ratat o buna ocazie de gol, in minutul 71. Pentru Espanol a mai marcat Fredson, in minutul 63. Tabela a fost inschisa de Fernando Torres, care a marcat in ultimul minut de joc golul de onoare al madrilenilor.

La Atletico Madrid, Cosmin Contra a inceput partida ca titular, fiind inlocuit, in minutul 68, de Novo.

Claudiu Raducanu a ajuns la trei goluri marcate in opt partide jucate in campionatul spaniol, prima reusita venind chiar in meciul de debut, Villarreal – Espanol, scor 0-1.

In urma acestui rezultat, Espanol a parasit locul 18 (antepenultimul), care este retrogradabil, si a urcat pe 17, cu 37 de puncte, la egalitate cu Albacete si Valladolid, dar cu un punct mai mult decit Mallorca (18), insa toate aceste echipe au un meci mai putin disputat.

Laudat de presa iberica

„Claudiu a eclipsat marile transferuri“ a titrat cotidianul spaniol El Mundo Deportivo, dupa evolutia foarte buna a lui Claudiu Raducanu in partida cu Atletico Madrid. „Duelul Raul Tamudo – Fernando Torres a acaparat toata atentia inaintea partidei Espanol – Atletico Madrid, dar, in final, Fredson si Claudiu au eclipsat aceste mari lovituri date pe piata transferurilor. Fredson si Claudiu Raducanu au fost eroii serii. Brazilianul a deschis scorul si romanul a inscris de doua ori in 20 de minute. Primul gol al lui Raducanu a fost unul de oportunist, iar al doilea a fost marcat dintr-o centrare venita in urma unei actiuni personale a lui Hadji“, a scris El Mundo Deportivo.

Cotidianul As a notat ca antrenorul Luis Fernandez a fost inspirat atunci cind l-a introdus pe teren pe Raducanu, care avea sa devina eroul serii. „In prima repriza, Espanol a vrut, dar nu a putut. La scorul de 0-0, Luis Fernandez a facut insa o schimbare inspirata si l-a introdus pe teren pe Raducanu, care a dat prospetime echipei si s-a transformat in eroul serii. Romanul era aproape necunoscut in Spania in decembrie, cind a fost achizitionat de Espanol, dar avea o carte de vizita pe care scria ca provine de la Steaua Bucuresti. Cele doua goluri inscrise de Raducanu au declansat nebunia pe stadionul «Montjuic». Oleurile se auzeau peste tot, salutind victoria, jocul si iesirea, dupa 30 de saptamini, din zona retrogradarii“, a scris As.

Publicatia citata a mai scris ca „Fredson si Raducanu i-au distrus pe alb-rosii“. „Partida a inceput pe fondul unei dominari teritoriale a celor de la Espanol. Atletico ceda teren, dar nu ezita sa contraatace. Prima repriza a fost una tensionata si saraca in idei. In partea a doua registrul s-a schimbat, echipa gazda atacind si reusind sa deschida scorul. Soarta partidei a fost insa decisa de o grava eroare a portarului Sergio Aragoneses, care nu a reusit sa controleze o minge in careu. Claudiu Raducanu a profitat si a impins mingea in poarta goala, tot el inscriind pentru 3-0, in minutul 89, reluind cu capul in plasa o centrare venita de la marocanul Mustafa Hadji“, a notat As.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS