24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportInca o saptamina de speranta

Inca o saptamina de speranta

Dupa un joc in care doar golurile au alungat intr-o oarecare masura starea de plictiseala din tribuna, echipa Pandurii a revenit in clasament la patru puncte de Sportul Studentesc, profitind de faptul ca „studentii“ au inregistrat a doua infringere a sezonului. Cu numai o etapa inaintea meciului direct de la Tirgu Jiu, elevii lui Sandoi trebuie sa confirme si la Alexandria ca sint o echipa cu pretentii si nu una oarecare din Divizia B.

Doi dintre reprezentantii unor forte fotbalistice in Africa, Patrice si Kareem, un camerunez si un nigerian, au fost adversari directi in acest meci, cei doi fiind doar doua pete de culoare pe verdele gazonului, neiesind cu nimic in evidenta. Nigerianul de 21 de ani, Kareem, a fost legitimat in cursul saptaminii trecute la Pandurii, fiind titular la prima sa aparitie oficiala in tricoul divizionarei B. Inaintea fluierului de inceput al meciului, acesta a prezentat catre publicul aflat la tribuna oficiala un tricou pe sub echipamentul de joc pe care scria: „Multumesc tata Popete“. Gestul nigerianului a fost explicat de directorul de imagine Viorel Temelescu, Pompiliu Popete fiind unul dintre oficialii Pandurilor, care l-a ajutat cel mai mult sa se integreze modului de viata din Romania. Prestatia lui Kareem a fost apreciata de antrenorul Emil Sandoi ca fiind destul de buna, insa faptul ca nu cunoaste limba romana si nu poate comunica in teren cu coechipierii ii afecteaza relatiile de joc. „Va trebui sa invete mai multe cuvinte in romaneste. De saptamina aceasta o sa ia lectii de limba romana“, a spus Sandoi. Cert este ca publicul l-a adoptat deja pe nigerian, dovada fiind aplauzele de incurajare din tribuna dupa un sut defectuos al fotbalistului de culoare.

Meciul a fost la discretia gazdelor, care au deschis scorul destul de repede, in minutul 11, cind Vintilescu a finalizat cu capul centrarea lui Popete de pe partea dreapta. Deschiderea rapida a scorului i-a coplesit pe elevii lui Sandoi, care s-au complacut in continuare in jocul incilcit al adversarilor, rezultind o lupta surda, fara valente tehnico-tactice. Cea mai mare ocazie de gol a primei parti i-a apartinut unui jucator de la ARO, Sima, care a expediat cu capul mingea in transversala portii sale in dorinta de a indeparta pericolul din careul lui Dragan.

Nici la revenirea de la cabine, „pandurii“ nu s-au evidentiat prea mult, spectatorii solicitindu-i in mod repetat lui Sandoi sa inlocuiasca citiva jucatori. Schimbarile nu au intirziat sa apara, nou intratii Lacoviste, Stanciu si A. Popescu fiind la originea ultimelor doua goluri, primul din postura de finalizator, iar ultimul din postura de servant pentru golul lui Popete. A. Popescu continua sa aiba ghinion in fata portii, sutind in bara din pozitie buna dupa o faza creata de juniorul Stanciu, care nu a primit totusi prea multe sanse de la Sandoi pentru a-si demonstra valoarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS