9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Daca va fi in interesul nostru, vom pierde partida cu Steaua!“

„Daca va fi in interesul nostru, vom pierde partida cu Steaua!“

In cazul in care va termina pe locul 3, Universitatea poate prinde Cupa UEFA doar daca Steaua cistiga campionatul. Si asta pentru ca, in mod normal, Dinamo va lua Cupa Romaniei. Tocmai de aceea, „Puriul“ nu se fereste sa spuna ca, in penultima etapa, s-ar putea sa fim nevoiti sa ajutam Steaua. Adica sa-i dam meciul!

– Din declaratiile dumneavoastra de la conferinta de presa a reiesit ca sinteti multumit de rezultatul partidei cu Petrolul, 5-1, dar nu prea mult si de evolutia echipei…

– Pai, nu pot fi multumit total de joc. De ce? Am luat gol, iar adversarul si-a creat citeva ocazii clare de a marca, la 0-0, apoi la 1-0 si 2-0… Nu inteleg insa de ce se face atita tam-tam pe acest subiect. Este normal ca antrenorul sa nu fie multumit de joc, deoarece eu stiu ce le-am cerut jucatorilor, mai stiu si ce pot ei. La 3-1, a fost o executie de exceptie a lui Lutu… Daca nu era asta, atunci ce se intimpla?

– Din aceste motive nu s-au oferit, ca la celelalte victorii, primele?

– Primele se vor da miine (astazi – n.r.), nu exista nici un motiv sa se sisteze acordarea lor.

Prime suplimentare cu circuit interesant

– Apropo de prime: de ce a fost nevoie de o anume regie, adica i-ati premiat si dumneavoastra pe jucatori, dar, de fapt, erau banii patronului?!

– Ai mei au fost banii. Si la Rapid a fost la fel, s-a inteles gresit. Cel care a adresat intrebarea a crezut – adica, asa s-a inteles – ca, vezi Doamne, eu as fi dat bani pentru contracte si prime.

Intr-adevar, Copos a platit contractele si primele prevazute in regulamentul de ordine interioara. Eu am dat citeva prime suplimentare, atit.

– Si la Craiova cum este? Inteleg ca veti primi banii pe care i-ati acordat ca prime suplimentare…

– Da, ii primesc inapoi si ii dau mai departe! Tot asa…

– E o regie interesanta…

– Da, am facut asta pentru a stimula jucatorii.

– Cum se impaca Stinga si Lutu cu statutul de rezerve?

– Ei sint profesionisti, inteleg. Echipa pe care am trimis-o vineri in teren a cistigat, adica jucatorii i-am ales bine, cum se spune. Asa am decis eu, ca antrenor. Toti au sanse, iar eu gindesc totul pentru a fi bine Universitatii. Avem sanse la Cupele Europene!

– Cum?

– Sa ocupam locul trei, iar Steaua sa cistige campionatul. Este insa foarte greu…

– Printre altele, ar trebui ca in penultima etapa – daca va fi cazul – Universitatea sa nu bata pe Steaua la Craiova!

– Daca asa s-ar pune problema si daca ar fi vorba de performanta pentru Craiova, atunci pentru interesul Universitatii nu o sa-i batem pe stelisti! Pentru mine, performanta conteaza mai mult decit un meci.

Despre Lutu si Stinga

– Lutu? V-a convins intr-un fel, va fi titular la Timisoara?

– Da, o sa joace titular. Eu il cunosc foarte bine pe Ionut, de aceea l-am adus si la Rapid anul trecut. Oricum, el nu este pregatit 100% din punct de vedere fizic. Perioada de pregatire de asta-iarna a facut-o mai mult pe drumuri: Rapid, Cipru. Eu stiu ce calitati au jucatorii mei, inclusiv Lutu si Stinga. Ovidiu? La mijloc este concurenta, mi-e foarte greu… Fac comparatii intre Bundea, Plesan si el. Stiu ca este o situatie mai delicata, Ovidiu este un jucator cu nume pe care ma bazez. Mai sint sapte etape de campionat, deci o sa aiba sansa lui. In momentul in care va intra in teren, va trebui sa joace mai bine decit ceilalti. Tin sa subliniez ca n-am nimic cu nimeni, pentru mine toti au sanse egale. Am simtit o oarecare raceala a unor jucatori si suporteri in privinta lui Papura si Stinga, dar pe antrenorul Rednic acest amanunt nu il intereseaza. Cind joaca, ei trebuie sa demonstreze ca sint titulari. Spuneam mai inainte ca Lutu s-ar putea sa joace acum titular, dar n-ar fi exclus sa nu-l trimit chiar din primul minut. Depinde de cum gindesc eu.

– Ce este cu Randjelovici?

N-a fost vineri nici pe foaia de rezerve, iar astazi (ieri – n.r.) a aparut o informatie potrivit careia ruptura dintre el si Universitatea este iminenta. Asa este? S-a suparat ca nu l-ati inclus vineri pe lista?

– Suparat? De ce? Bine, nu poate fi bucuros ca nu joaca, dar sa se gindeasca la situatia lui, adica sa-si faca o autoanaliza.

N-am nimic cu el, dar el nu are motive de suparare pe antrenor, ci pe el. Altfel, eu nu stiu nimic de „iminenta plecare“, cum ziceti. Sigur, este o situatie care nu convine nimanui, nici jucatorului, nici antrenorului, nici patronului. Are cel mai mare contract, dar nu joaca?! Ar trebui sa fie „number one“, sa marcheze vreo trei goluri in fiecare meci, iar el n-a prins nici foaia de rezerve. I-am dat o sansa la amicalul de la Caracal, nu m-a convins, iar eu am si rotit jucatorii, ca sa spun asa.

Luam 15 din 15?

– Pina la meciul cu Steaua (penultima etapa), intilnim echipe care sint sub noi in clasament, dar si ca valoare: Poli (d), Apulum (d), Ceahlaul (d), FC Arges (a), FC Oradea (d). Putem spera la 15 puncte din 15 posibile?

– Faptul ca sint sub noi in clasament nu inseamna nimic, nu inseamna ca ar fi slabe sau ca mai stiu eu ce. Sperante la 15 din 15? De ce nu? Sint puse in joc, putem sa le luam, doar de noi depinde asta! Abia acum inteleg atmosfera de la Craiova…

– Adica?

– Pai, cu entuziasmul asta mare – stiu eu? – sa nu ne pierdem capul, sa incepem sa plutim si sa zicem doar asa: „Mama, ce echipa mare sintem!“. Sa fim realisti. Ce echipe am invins? Farul, Brasov, Petrolul, un Rapid aflat

intr-o forma critica. Sa raminem modesti si sa ne continuam drumul asa cum ni l-am propus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS