16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea a retrogradat

Universitatea a retrogradat

Echipa care are in palmares doua titluri, o cupa a Romaniei si multiple prezente in cupele europene va juca din sezonul viitor in Divizia A

Universitatea Petrolul Craiova nu a putut fructifica singura sansa pe care o mai avea de a se mentine in Liga Nationala (oltenii aveau nevoie de victorie pentru a prinde in extremis un loc de baraj), fiind invinsa miercuri dupa-amiaza, pe teren propriu, de Bucovina Suceava.

In urma acestui esec, formatia olteana este practic retrogradata din prima liga, unde, cu exceptia citorva sezoane, a evoluat din 1984.

Dupa un joc in care craiovenii s-au miscat destul de bine in prima repriza, cind scorul a fost egal 17-17, dar slab in partea secunda, Universitatea a pierdut in final la trei goluri diferenta, moldovenii, care se aflau si ei in aceeasi postura, impunindu-se cu 32-29.

Totul a pornit de la greseala lui Soanca, handbalistul oltean fiind descalificat in minutul 40, dupa o interventie mai dura asupra unui adversar, care a fost si transportat la spital din cauza unei hemoragii la nas. „Din acel moment totul s-a dat peste cap, Soanca fiind un jucator de baza. Dar au mai fost si alte motive: forma slaba a lui Florea, lipsa unor rezerve pe masura titularilor. Asta este. Intr-un fel era de asteptat. Este pacat pentru o formatie care are totusi in spate un palmares notabil“, a afirmat tehnicianul Universitatii, Sebastian Dobeanu, cel care s-a aflat la echipa de mai bine de zece ani.

„Este greu in situatia actuala, dar nu avem ce face. Trebuie sa o luam de la capat. Imi pare rau pentru unii jucatori care au crescut cu aceasta echipa, ca Pavel, Rusu, Soanca, si care au pus mult suflet“, a mai completat Dobeanu.

Universitatea s-a prezentat in urmatoarea formula: Rusu – Stoica (2), Purcarea (6), Florea (2), Soanca (4), Marinica (4), Fl. Pavel (11). Au mai jucat; Antonaru, Uta, Cordescu, D. Popescu, M. Ionica. In etapa viitoare (26 mai), handbalistii craioveni vor juca tot acasa, cu Safilar Arad, dar intilnirea va fi doar una de palmares.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS