22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCampanie anti-Lucescu

Campanie anti-Lucescu

Besiktas a mai pierdut o sansa mare sa se apropie de lider, dupa ce a terminat la egalitate, scor 2-2 (goluri Biryol, ‘3, ’13, pentru gazde, respectiv Serdar ’17, ’66), partida din deplasare cu Konyaspor, in etapa a 30-a din campionatul Turciei. Acest nou semiesec pastreaza pe Besiktas pe pozitia a treia in clasament, cu 62 de puncte, la cinci puncte distanta de prima clasata, Fenerbahce, si la trei de Trabzonspor. Evolutia din ultima etapa a trupei lui Lucescu si rezultatul inregistrat au facut ca presa turca sa ia din nou foc, principalul vinovat fiind considerat tehnicianul roman.

Cotidianul Sabah noteaza ca Besiktas a pierdut sansa de a cistiga campionatul din cauza antrenorului Mircea Lucescu si ca „vulturii“ ar trebui sa se multumeasca si cu o participare in Cupa UEFA, pentru ca nu au sanse sa prinda un loc de Liga. La rindul sau, jurnalul Aksam considera ca antrenorul roman nu va mai ramine la Besiktas dupa terminarea sezonului.

„Lucescu a facut multe greseli in retur. Greseli tactice, tehnice, sentimentale… Poate ca a facut la fel de multe greseli ca cele facute in intreaga sa cariera de antrenor. Va ramine el la finalul sezonului? Nu. Intre Besiktas si Lucescu exista deja o ruptura“, scrie Aksam.

„Ilie este precum zaharul“

Hurriyet il critica si pe Adrian Ilie, care este considerat „precum zaharul“: „cind mingea vine la el joaca, iar cind mingea este departe sta“. „Besiktas tot transfera fotbalisti, dar zgircitul Lucescu, opunindu-se si conducerii clubului, nu vrea sa achizitioneze un atacant. Cind este vorba insa despre Ilie, el spune : «Vino, frate». Intr-o vreme, fotbalul turc a suferit mult din cauza iugoslavilor. Acum pe scena se afla romanii“, se precizeaza in respectivul cotidian, care i-a acordat lui Ilie nota 6. Celalalt roman al lui Besiktas, Daniel Pancu, nu a jucat, fiind accidentat.

Fanatik l-a acuzat pe Lucescu de rasism, precizind ca in opinia acestuia doar Ronaldo, Zago, Pancu si Ilie sint fotbalisti, iar Ahmed Hassan este arab.

La rindul sau, „Il Luce“ a afirmat ca formatia sa merita mai mult decit un punct. „Am dominat suficient de mult jocul si ne-am creat ocazii de gol“, a spus tehnicianul roman, care a mai mentionat ca echipa sa incepe in general meciurile sub influenta stresului si face greseli incredibile. „Reuseste insa sa revina de fiecare data. Formatia mea joaca pina la sfirsit, dar se pare ca in acest an am fost tratati altfel“, a mai precizat Mircea Lucescu, facind referire la arbitraje, de multe ori ostile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS