11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAna Maria Brinza a obtinut calificarea la Olimpiada

Ana Maria Brinza a obtinut calificarea la Olimpiada

Ana Maria Brinza, spadasina care se pregateste in Banie, la Centrul Olimpic, de sapte ani, dar care este legitimata la clubul Steaua, a reusit o performanta remarcabila pentru spada romaneasca, obtinind „pasaportul“ pentru Jocurile Olimpice de la Atena. Brinza a avut o evolutie foarte buna la turneul de calificare de la Gent (Belgia), incheiat la sfirsitul saptaminii trecute, unde a ajuns pina in finala.

„A fost un concurs dificil, unde au participat 21 de sportivi din tot atitea tari, primii doi urmind sa se califice la Olimpiada. Mai intii s-a tras in grupe, unde Ana Maria a obtinut trei victorii si a fost invinsa de trei ori, dupa care s-a trecut la sistemul eliminatoriu. Sportiva noastra le-a invins pe rind pe elvetianca Lamon, pe spaniola Cartilejo si pe cea mai bine cotata spadasina din competitie, poloneza Kuniet. In finala Ana a pierdut in fata olandezei Tol, pe care o invinsese in grupa, dar acest lucru nu mai conta, ea fiind deja calificata, performanta extraordinara, tinind cont ca abia a terminat junioratul“, a spus cel care s-a ocupat de pregatirea sportivei bucurestene, antrenorul emerit Dan Podeanu.

La Atena s-a mai calificat si Alexandru Nistor (Crisul Oradea), sportiv care se pregateste de asemenea, de sapte ani, la Centrul Olimpic de Spada din Craiova, sub indrumarea antrenorului emerit Dumitru Popescu.

Spadasina Ana Maria Brinza, de trei ori campioana mondiala de juniori, s-a alaturat astfel unei companii selecte, ceilalti sportivi care vor reprezenta scrima romaneasca la Atena fiind floretistele Laura Badea si Roxana Scarlat, Dorina Mihai si Mihai Covaliu (sabie) si Alexandru Nistor (spada).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS