8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLa Tirgu Jiu a renascut speranta

La Tirgu Jiu a renascut speranta

Pandurii – FC Craiova 1-0

• Stadion „Municipal“, spectatori 500.

• A marcat: I. Stefan ’60

Pandurii: Lung – Mauta, Nicola, Radoi – Popete, Nica, Arcanu (’44, Gaman), I. Stefan, Ursu – A. Popescu (’77, Lapadat), Vintilescu (’87, Lacoviste). Antrenor: Emil Sandoi.

FC Craiova: Bornescu – Vodita, Ciuca, Stoica – Corneanu, Saceanu, Dina (’77, Stefanescu), D. Mihai, Velcovici – Totoroata (’62, Scarlat), Mitrita. Director tehnic: Nicolae Ungureanu.

• Au abitrat: H. Abrudan – Cl. Tripa, B. Velicu.

• Observator: F. Domide.

Echipa Pandurii a reusit pentru prima data in acest campionat sa profite de pasul gresit al liderului Sportul Studentesc, 0-2 la Tirgoviste, si sa se apropie la patru puncte, dupa victoria la limita, 1-0, in fata lui FC Craiova. Derbiul orgoliilor oltenesti s-a jucat cu multa determinare de ambele parti, obiectivul declarat al oaspetilor fiind obtinerea punctului dupa care tinjesc toate formatiile vizitatoare, dar pe care nu l-a obtinut nimeni in aceasta editie de campionat. „Nu renuntam la lupta pentru Divizia A pentru ca am distruge spiritul de competitie in seria a doua. Mai sint zece etape si o sa aveti o mare surpriza la finalul campionatului“, a declarat inaintea acestei etape presedintele echipei Pandurii, Marin Condescu.

Duelul fostelor glorii ale Craiovei de pe banca de rezerve, Nae Ungureanu, pe de o parte, si Emil Sandoi, de cealalta parte, a fost transpus in teren de elevii lor cu determinarea cu care evoluau cei doi. A rezultat un meci tensionat, cu intrari la limita regulamentului, apreciate la intimplare de arbitrul Abrudan, spre nemultumirea ambelor banci tehnice. Pina la urma au cistigat cei care si-au creat situatiile mai clare, Stefan reusind unicul gol din a doua incercare, primul sut fiind respins de catre Bornescu.

Prima ocazie a meciului a apartinut oaspetilor, insa Lung a intervenit si a respins in corner, dupa care a urmat recitalul ratarilor cu un singur actor, Nica. Acesta a finalizat din alergare, din foarfeca si din lovitura libera, ultimul sut nimerind bara din stinga portii lui Bornescu. Vestea ca Sportul este condusa cu 2-0 la Tirgoviste i-a ambitionat si mai mult pe jucatorii gazda la revenirea de la cabine, insa, o data cu trecerea timpului, a crescut si nervozitatea, datorita faptului ca Pandurii nu reuseau sa marcheze, existind pericolul pierderii altei sanse de a micsora diferenta fata de lider.

Dupa ce Nica si A. Popescu i-au dat emotii portarului Bornescu, I. Stefan a finalizat din doua incercari mingea intoarsa de catre Vintilescu. Dupa gol, „pandurii“ au facut pasul inapoi, multumiti cu rezultatul de pe tabela, lasindu-i pe craioveni sa domine, dar ocaziile mai mari au venit tot din partea elevilor lui Sandoi. Fotbalistii lui Ungureanu au dominat teritorial finalul de meci, Mitrita fiind aproape la capatul tuturor actiunilor mai periculoase. El a fost stopat la marginea careului de intrarile la sacrificiu ale fundasilor gorjeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS