3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRazbuna-te, „Puriule“!

Razbuna-te, „Puriule“!

• In iarna, Giovanni Becali l-a dat afara surprinzator pe Mircea Rednic pentru a-si aduce protejatul, pe Dan Petrescu, in Giulesti • De citeva zile, George Copos se roaga de Rednic sa revina la Rapid • Mai mult, „Puriul“ este solicitat si de suporterii giulesteni, acestia somindu-l pe Dan Petrescu sa-si dea demisia

„U“ Craiova – Rapid

• Stadion „Ion Oblemenco“, astazi, ora 17.00 (TVR 1)

• Formatii probabile:

„U“ Craiova: Guso – Daouda, Papura, Moti – Bolohan, Bundea, Plesan, Stinga (Vigariu), Preda (Murgan) – Njock, Borbely (McBreen). Antrenor: Mircea Rednic.

Rapid: Dolha – Buta, Galamaz (Perja), Rada, Bordeanu (Stancu) – Badoi, Maftei, Negru, Ziyati – S. Ilie, R. Nita (Vasilache). Antrenor: Dan Petrescu.

• Vor arbitra: S. Corpodean – Cr. Nica, M. Savaniu. Rezerva: Theodora Albon.

• Observatori: D. Mihalache si I. Craciunescu.

Derbiul din aceasta dupa-amiaza este cum nu se poate mai bun pentru olteni: Universitatea este in urcare, in timp ce Rapidul se afla in cadere libera. Totusi, in clasament, oaspetii stau mai bine decit noi, si asta datorita agoniselii substantiale din tur, atunci cind pe banca giulestenilor a stat… Mircea Rednic!

Probabil ca nici acum „Puriul“ nu i-a iertat pe cei care l-au demis surprinzator in iarna pentru a-i face loc „Bursucului“ Dan Petrescu. Si, tocmai de aceea, meciul de astazi are o miza imensa: pe de o parte, orgoliul oltenilor care obliga practic la rezultate spectaculoase in fata echipelor cu blazon din Capitala, iar, pe de alta parte, setea de razbunare a lui Mircea Rednic, dat afara de la Rapid si dorit acum cu ardoare tot de Rapid!

Universitatea a pregatit cu grija derbiul, jucatorii intrind in cantonament de luni seara. Echipa are un moral ridicat dupa victoria de la Brasov, dar, in conditiile in care nu totul a fost perfect in angrenaj, este de asteptat ca Rednic sa efectueze citeva modificari in formula de start.

La rindul lor, rapidistii sint, asa cum spuneam, intr-o situatie delicata. Ultimele rezultate au fost sub asteptari, iar atmosfera din lot este incarcata. Mai mult, Dan Petrescu are si multi accidentati, D. Niculae, Ilyes, Maldarasanu si Iacob fiind cel mai afectati. La fel, Badoi, Nita si Ziyati sint si ei incerti, iar fundasul Irimia este suspendat dupa ce in etapa trecuta a fost eliminat.

La ultimul meci al giulestenilor, Rapid – FCM Bacau 1-1, a fost eliminat chiar si Dan Petrescu si, in mod normal, „Bursucul“ ar trebui sa-si conduca echipa din tribune.

Este de asteptat ca si in tribune spectacolul sa fie total, mai ales ca ambele galerii se inteleg de minune de citeva sezoane incoace.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS