3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIon Pupaza a luat bronzul

Ion Pupaza a luat bronzul

La sfirsitul saptaminii trecute, la Iasi, a avut loc finala Campionatului National de box rezervat juniorilor, competitie la care Bania s-a prezentat cu trei sportivi, calificati de la faza zonala (Alba Iulia). Clubul CFR Craiova (antrenori Marcel Sirba si Ion Dragomir) i-a avut pe Jean Bazaluica (57 kg) si pe Ion Pupaza (60 kg), cel de-al treilea pugilist, Bogdan Dumitru (54 kg), fiind de la CSM Craiova (antrenor Constantin Buzduceanu).

Cel mai bun rezultat a fost obtinut de „ceferistul“ Ion Pupaza, care a terminat al treilea, obtinind medalia de bronz. Craioveanul l-a invins pe Mihai Stirbat (CSM Cimpulung Muscel), iar in semifinale a pierdut in fata unui reprezentant al gazdelor, Elvis Rocco (component al lotului national de juniori), dupa un meci strins. La categoria 54 kg, Bogdan Dumitru a pierdut la puncte confruntarea cu Marian Neamtu (CSM Pandurii Tirgu Jiu).

In privinta lui Bazaluica, acesta a fost invins de reprezentantul gazdelor Daniel Cioclu, dupa un meci contestat de antrenorii CFR-ului. „Bazaluica a intilnit un sportiv caruia i s-a aprobat participarea directa la faza finala, nu stim de cine, iar in meci a fost ajutat de arbitri sa cistige. Boxerul nostru a cistigat toate reprizele, in cea de-a treia ieseanul fiind la un pas de abandon, dar arbitrul de ring a tras de el ca sa termine meciul in picioare, pentru a-i favoriza victoria, protestele noastre fiind inutile“, a spus Marcel Sirba, care a mai mentionat ca si ceilalti tehnicieni prezenti la competitie au fost de aceeasi parere.

In cele din urma, sportivul moldovean a iesit campion national, „titlu care i se cuvenea insa lui Bazaluica“, dupa cum a precizat Sirba.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS