24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRomania si-a trecut in cont trei medalii

Romania si-a trecut in cont trei medalii

La Plovdiv, in Bulgaria, s-au incheiat Campionatele Mondiale de scrima pentru cadeti si juniori, competitie la care au participat cei mai buni sportivi din lume la nivel juvenil. Romania s-a deplasat cu o delegatie formata din 33 de sportivi (18 fete si 15 baieti), iar obiectivele impuse de Federatie au fost obtinerea unei medalii si clasarea cit mai sus in probele pe echipe.

Bilantul delegatiei tricolore la aceste Mondiale a fost insa de trei medalii, dintre care una obtinuta in proba pe echipe. Cea mai buna performanta a fost reusita de craioveanca Ana Maria Brinza (legitimata la Steaua), care a cucerit medalia de aur in proba de spada a junioarelor. Constanteanul Cosmin Kortian a obtinut argintul la spada cadeti, iar echipa de spada junioare a luat locul trei.

In componenta Ana Brinza, Loredana Iordachioiu, Oana Puiu si Simona Alexandru, teamul tricolor a invins in meciul decisiv formatia Elvetiei, cu scorul de 45-37, dupa ce pierduse in semifinale, cu 22-45, in fata Chinei, care a si cistigat, de altfel, titlul mondial (45-28 cu Franta, in finala). In optimi, Romania a dispus cu 45-27 de Canada, iar in sferturi a intrecut Ungaria cu 45-40.

In ultima zi a competitiei, in proba pe echipe la sabie juniori, Romania s-a clasat pe locul 13, dupa o victorie cu 45-17 in fata Bulgariei si o infringere, cu 43-45, in optimi, in fata Rusiei. Titlul mondial a revenit Ungariei, urmata in clasament de Ucraina si SUA.

Tot pe 13 s-a situat si echipa feminina de floreta (junioare), dupa un succes cu 45-14 in disputa cu India si un esec in optimi, cu Germania (23-45), care a terminat in final pe doi. Medaliile de aur au revenit Rusiei, in timp ce Italia s-a ales cu bronzul. La spada juniori pe echipe, titlul mondial a revenit Rusiei, Franta a devenit vicecampioana, in timp ce Polonia a ocupat treapta a treia a podiumului. Romania s-a clasat pe 19, dupa 35-45 in saisprezecimi, cu Japonia.

La juniori, titlul de campioana, la floreta, a revenit Chinei, urmata in clasamentul final de Italia si Rusia. Romania a ocupat pozitia a 15-a, dupa ce a pierdut in fata Chinei (10-45), in optimi. In saisprezecimi, tricolorii dispusese de Portugalia cu 45-35.

De remarcat ca medaliile au fost obtinute de sportivi care se pregatesc in Banie, la Centrul Olimpic de Spada, sub indrumarea antrenorilor craioveni Dumitru Popescu si Dan Podeanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS