11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAdrian Pop a terminat pe locul sapte

Adrian Pop a terminat pe locul sapte

In cadrul Campionatelor Mondiale de scrima pentru juniori si cadeti care se desfasoara la Plovdiv (Bulgaria), Adrian Pop a terminat pe locul sapte in proba de spada a juniorilor. Pop, care se pregateste la Centrul Olimpic din Banie, a trecut pe rind de ucraineanul Igor Reizlin, cu 15-12, de chinezul Ren Lei, cu 15-10, pentru ca in optimi sa-l invinga pe sud-coreeanul Jung Jin-Sun, cu 15-7. In sferturi, satmareanul a pierdut cu 10-15 in fata ucraineanului Oleg Sokolov, cel care avea sa cistige, de altfel, medalia de aur.

Argintul a revenit chinezului Tuo Tong, in timp ce bronzul a fost adjudecat de rusul Vseslav Morgoev si italianul Andrea Uffciali. Dintre romanii prezenti in competitie, Radu Andrei a terminat pe locul 38, iar Otto Tardi (CS Satu Mare), care se antreneaza in Craiova, a incheiat concursul pe pozitia a 92-a.

La floreta junioare, titlul mondial a fost cistigat de frantuzoaica Virginie Ujlaky, vicecampioana a devenit Serena Teo (Italia), in timp ce Iulia Biriukova (Rusia) si Gaelle Gebet (Franta) s-au ales cu bronzul. Gebet a invins-o in optimi pe Corina Indrei cu 15-12, romanca ocupind in final locul 16 in clasament. Din delegatia tricolora, Anita Vintila s-a clasat pe 47, iar Ana Tabacu, pe 56.

Din competitie au mai ramas de disputat probele pe echipe, la junioare, Romania, in componenta Ana Maria Brinza, proaspata campioana mondiala, Loredana Iordachioiu, Oana Puiu (ambele CSM Craiova – LPS „Petrache Triscu“) si Simona Alexandru (Steaua), este favorita la o medalie, tricolorele, aproape in aceeasi componenta, fiind detinatoarele titlului european.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS