5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAC Milan si FC Porto sint la un pas de semifinale

AC Milan si FC Porto sint la un pas de semifinale

Mansa a doua a sferturilor de finala ale Ligii Campionilor se va incheia astazi, o data cu disputarea partidelor de la Lyon si de la La Coruna, dupa ce aseara tirziu s-au jucat primele doua meciuri. In urma succeselor obtinute in turul sferturilor celei mai importante competitii fotbalistice europene intercluburi, detinatoarea trofeului Ligii Campionilor, AC Milan, si ultima cistigatoare a Cupei UEFA, FC Porto, sint favorite la calificarea in penultimul act al Champions League.

Deportivo are de recuperat trei goluri

In prima mansa, AC Milan a dispus de Deportivo La Coruna, cu scorul de 4-1 (Kaka ’45, ’49, Shevcenko ’46, Pirlo ’53 / Pandiani ’11). Beneficiind de acest rezultat, AC Milan se poate considera deja calificata in semifinalele Ligii Campionilor, fiind greu de crezut ca, in aceasta seara, Deportivo va reusi sa inscrie trei goluri, chiar daca virsta insumata a celor patru fundasi milanezi este de 137 de ani!

Mai mult decit atit, antrenorul ibericilor, Javier Irureta, are probleme de efectiv, doi dintre cei mai buni jucatori ai sai, Victor si Luque, fiind incomplet refacuti dupa accidentarile pe care le-au suferit recent. Mijlocasul Victor, care nu a jucat in turul de la Milano, s-a accidentat la glezna dreapta duminica, in prima repriza a partidei cu Betis Sevilla (scor 2-2), din etapa a 31-a a campionatului spaniol de fotbal. Daca Victor nu va fi recuperat din punct de vedere medical, in meciul de astazi cu AC Milan ar putea fi titularizat ca mijlocas dreapta Sergio Gonzalez. In schimb, Irureta a spus ca a primit asigurari din partea medicilor in privinta participarii in meciul cu italienii a atacantului Albert Luque, care s-a accidentat tot in partida cu Betis.

FC Porto are un avantaj de doua goluri

Detinatoarea Cupei UEFA, FC Porto, are prima sansa de calificare in semifinalele Ligii Campionilor, dupa ce au invins in tur, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (Deco ’44, Carvalho ’71), echipa franceza Olympique Lyon. FC Porto a demonstrat in acest sezon ca are experienta necesara pentru a pastra un rezultat favorabil, iar antrenorul Jose Mourinho este convins ca elevii sai vor sti sa gestioneze in partida de la Lyon avantajul pe care l-au luat in meciul tur.

In meciul de astazi, unul dintre cei mai buni jucatori ai formatiei franceze, mijlocasul Sidney Govou, nu va evolua, fiind accidentat. Govou a suferit o leziune musculara la coapsa stinga in timpul partidei cu Olympique Marseille, scor 1-2, din etapa a 31-a a campionatului Frantei. Mijlocasul francez urmeaza sa fie supus unui control medical amanuntit, pentru a se cunoaste gravitatea accidentarii sale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS