14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCe au facut adversarele tricolorilor din grupa preliminara a CM 2006

Ce au facut adversarele tricolorilor din grupa preliminara a CM 2006

Olanda – Franta 0-0

Pe stadionul „De Kuip“ din Rotterdam, in fata a 47.000 de spectatori, doua dintre cele mai puternice reprezentative mondiale, Olanda si Franta, nu au oferit spectacolul asteptat, meciul terminindu-se nedecis, 0-0.

Desi cei doi tehnicieni s-au prezentat cu garniturile aproape complete, jucatorii au parut putin obositi si concentrati mai mult pentru a nu pierde decit pentru forta o victorie de moral. Olandezii au dominat jocul, dar nu au putut strapunge defensiva franceza formata din „stilpii“ Dessaily si Thuram, in timp ce in ofensiva „cocosii“ s-au bazat doar pe inspiratia lui Tienry Henry, care insa nu prea a fost in apele sale.

Totusi, chiar daca nu a invins, reprezentativa „portocalei mecanice“ a dovedit ca este o echipa mare, lucru ingrijorator pentru tricolori in privinta viitoarelor confruntari cu olandezii in preliminariile CM 2006.

Irlanda – Cehia 2-1

La Dublin, Irlanda a reusit sa intrerupa seria de 20 de meciuri fara infringere cu care se puteau lauda Nedved si compania, cistigind cu 2-1 confruntarea cu selectionata Cehiei. Partida a fost in general echilibrata, cu ocazii de ambele parti, dar golurile au picat in partea secunda.

Irlandezii au deschis scorul prin Ian Harte (’52), care a transformat o lovitura libera de la marginea careului, dar, spre finalul partidei, Milan Baros a restabilit egalitatea, la o faza la care s-a dovedit mai rapid decit portarul, caruia i-a suflat mingea in momentul cind acesta se pregatea sa o retina.

Cind se parea ca meciul se va incheia egal, la ultima faza de atac, Robbie Keane (’90+2) a speculat indecizia fundasilor cehi si a marcat din careu cu un sut la coltul lung, aducind victoria gazdelor.

Succese pentru Finlanda si Macedonia

Reprezentativele Finlandei si Macedoniei, doua dintre adversarele Romaniei in preliminariile Cupei Mondiale din 2006, considerate outsidere in grupa I, din care mai fac parte puternicele selectionate ale Olandei si Cehiei, dar si alte doua echipe care nu pot emite pretentii, Armenia si Andora, s-au impus in partidele amicale de miercuri.

Finlanda a dispus, in deplasare, cu scorul de 2-1, de echipa Maltei, prin golurile marcate de Yeremenko ’51 si Jari Litmanen ’86, in timp ce Macedonia a invins, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, reprezentativa Ucrainei, unicul gol al partidei fiind inscris de Stavrevski, in minutul 25.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS