14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTurneul de tenis de la Miami

Turneul de tenis de la Miami

Andrei Pavel a ajuns in sferturi

Tenismanul roman Andrei Pavel dovedeste o forma foarte buna in competitia de la Key Biscayne, unde a ajuns in sferturile de finala ale turneului dotat cu premii in valoare totala de 3,2 milioane de dolari. In optimi, Pavel a avut un meci foarte dificil, cu americanul Todd Martin, de care a dispus dupa aproape doua ore de joc, in doua seturi, ambele incheiate la tie-break: 7-6 (5), 7-6 (1).

„Cneazul“ a fost mai constant decit adversarul sau, dominind la capitolul asi (8-3), chiar daca Martin a avut un procentaj mai bun din primul serviciu, cu 53 de procente, fata de numai 49 ale lui Pavel. Romanul (locul 50 ATP) a gresit mai putin decit americanul, numai doua greseli duble fata de sase ale adversarlui, si 19 erori nefortata fata de 40 ale americanului.

Pentru aceasta performanta, Andrei va primi 25 de puncte ATP si un cec in valoare de 70.930 de dolari. In turul patru al competitiei de la Key Biscayne, adversarul lui Pavel va fi chilianul Fernando Gonzalez (nr. 21), care l-a intrecut, cu 7-6 (1), 4-6, 6-2, in optimi, pe spaniolul Rafael Nadal (nr. 32), cel care a produs cea mai mare surpriza a competitiei, eliminindu-l pe numarul unu mondial Roger Federer, in turul precedent.

Pavel si Gonzalez s-au mai intilnit o singura data, in semifinalele turneului de la Metz, in 2003, cind sud-americanul s-a impus in doua seturi, 6-3, 6-4.

Alte rezultate din optimi

Meciurile disputate marti seara in optimile de finala ale turneului international masculin de tenis de la Miami, contind pentru circuitul Masters, s-au incheiat cu urmatoarele rezultate: Nicolas Kiefer (Germania) – Sebastien Grosjean (Franta, nr. 12) 6-4, 6-2, Guillermo Coria (Argentina, nr. 3) – Julien Benneteau (Franta) 7-6 (3), 2-6, 7-5, Agustin Calleri (Argentina) – Andre Agassi (SUA, nr. 4) 6-2, 7-6 (2), Andy Roddick (SUA, nr. 2) – Guillermo Canas (Argentina) 6-3, 6-3, Carlos Moya (Spania, nr. 5) – Tommy Robredo (Spania) 6-3, 6-3, Vince Spadea (SUA) – Paradorn Srichaphan (Thailanda, nr. 9) 5-7, 6-3, 6-2.

Serena Williams nu are adversar

Jucatoarea americana de tenis Serena Williams este cea care face legea in competitia feminina a turneului californian de la Key Biscayne. Favorita numarul 1 a intrecerii s-a calificat fara probleme in semifinalele competitiei dotate cu premii in valoare de 3,06 milioane de dolari, dupa ce a reusit sa o invinga, in sferturi, cu 6-0, 6-1, pe compatrioata sa Jill Craybas.

Serena a disputat cu aceasta ocazie cel de-al patrulea sau meci de la revenirea in arena, dupa o absenta de opt luni din circuitul feminin. In semifinale, fosta lidera mondiala o va intilni pe grecoaica Eleni Daniilidou, care a trecut in sferturi, cu 6-1, 6-3, de croata Karolina Sprem.

Dragomir continua la dublu

In competitia feminina de dublu, Ruxandra Dragomir-Ilie, care face pereche cu americanca Samantha Reeves, s-a calificat in turul secund, dupa victoria cu 6-3, 6-3 (in 68 de minute) in disputa cu cuplul Jelena Dokic (Serbia-Muntenegru) / Dinara Safina (Rusia).

In optimile acestei probe, Dragomir si Reeves vor intilni cuplul Liezel Huber (Africa de Sud) / Ai Sugiyama (Japonia), favoritele numarul 3, care au intrecut cu 6-1, 6-2 „dublul“ rus Maria Kirilenko / Vera Zvonareva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS