12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPlesan a inscris de la 40 de metri!

Plesan a inscris de la 40 de metri!

Ziaristii britanici l-au comparat pe mijlocasul Universitatii Craiova cu englezul Beckham si cu brazilianul Ronaldinho

Scotia – Romania 0-2

• Stadion „Firhill“, Glasgow, spectatori 500.

• Au marcat: Plesan ‘5, G. Florescu ’89.

Scotia: Samson – Dowie, Lawson, Hutton (’56, Kinniburgh), McCunnie – Lappin, Fotheringham, Wilson (’64, Burke), O’Connor (’74, Boyd) – Riordan (’51, Foy), Beattie (’84, Prunty).

Romania: Marc – Prepelita (’87, Arbanas), Goian, Moti, G. Tamas – N. Grigore, Plesan (’86, R. Marginean), Ad. Cristea (’79, G. Florescu), Vasilache – Cocis, Marica (’88, Codreanu).

• A arbitrat: Jari Maisonlahti (Finlanda).

Selectionata de tineret a Romaniei a invins marti seara, intr-un meci amical disputat la Glasgow, echipa similara a Scotiei, cu scorul de 2-0. Golurile formatiei antrenate de Nicolae Manea au fost inscrise de mijlocasul Universitatii Craiova, Mihaita Plesan (‘5), si de atacantul formatiei „U“ Cluj, George Florescu (’89).

Tricolorii au inceput in forta meciul si, in minutul 5, au deschis scorul prin Mihaita Plesan, care l-a surprins pe portarul Craig Samson cu un sut din lovitura libera de la 40 de metri. Romanii au controlat in continuare jocul, iar Samson a avut mai multe interventii eficiente, parind de trei ori suturile lui Marica (’11, ’48, ’60). Scotienii nu au reusit sa gaseasca solutii in fata unei echipe foarte bine organizate, iar pe final, Florescu a stabilit scorul final, cu o lovitura de cap.

Mentionam ca fundasul Universitatii Craiova Cosmin Moti, a fost titular in partida de la Glasgow si a primit un cartonas galben in minutul 90.

„Plesan, o copie a lui Ronaldinho“

Ziaristii scotieni au fost extaziati de golul marcat de Plesan in minutul cinci, comparindu-l pe mijlocasul Universitatii cu Beckham si Ronaldinho. Cotidianul The Glasgow Herald apreciaza lovitura libera a lui Plesan, care a adus primul gol pentru Romania, ca fiind „superioara oricarei executii a lui Beckham“.

La rindul sau, cotidianul The Scotsman descrie executia din minutul cinci a lui Plesan ca fiind „extraordinara“ si „uimitoare“. The Scotsman spune despre Plesan ca este „o copie destul de reusita a brazilianului Ronaldinho“, executia sa din minutul cinci lasindu-l pe portarul Samson fara nici o reactie.

• Daniel BISTRICEANU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS