17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Avem nevoie de victorie in meciul cu Farul“

„Avem nevoie de victorie in meciul cu Farul“

Capitanul Universitatii crede ca lotul Craiovei este superior valoric
celui al echipei din Constanta

Cei doi titulari absenti din meciul de la Bistrita, Ovidiu Stinga si Corneliu Papura (suspendati), vor reintra in meciul cu Farul, dar absenteaza acum Plesan si Vigariu (suspendati din cauza cumulului de cartonase). L-am chestionat ieri pe Corneliu Papura despre aceste doua partide cu Bistrita si cu Farul.

– A contat absenta lui Papura si Stinga in meciul cu Gloria, adica putea Universitatea obtine alt rezultat la Bistrita?

– Un moment important al partidei a fost ratarea lui McBreen. Daca atunci Universitatea ar fi marcat, nu cred ca ar fi pierdut meciul de la Bistrita. Partida in sine n-a fost una foarte spectaculoasa, cu multe faze de poarta, asta si din cauza terenului de joc, unul greu.

– Am revenit asupra acestui meci si pentru ca, surprinzator, intr-un cotidian de sport a aparut o declaratie a antrenorului Napoli, potrivit careia „doar unii dintre jucatori si-au aparat corect sansele. Altii s-au facut ca joaca“. Cum comentezi?

– Nu comentez o declaratie care nu stiu daca este reala si pe care nici n-am citit-o. Daca asa a zis, atunci ar fi trebuit sa-si argumenteze punctul de vedere. Apar tot felul de declaratii, mai mult presupuneri, banuieli ale unor ziaristi.

– La Bistrita am pierdut pentru ca atita am putut?!

– Pai, Bistrita a putut mai mult? Gloria a fost mult mai norocoasa, a inscris golul victoriei dintr-o contra care a sarit la ei. In schimb, noi am avut o ocazie clara, McBreen a fost singur cu portarul. Bistrita nu a avut o asemenea oportunitate.

– Avem meci greu cu Farul, n-am obtinut nici o victorie in acest retur…

– E momentul sa spargem si noi gheata, sa obtinem, cu Farul, victoria. Cred ca putem sa invingem Farul. Argumente? Valoric, lotul nostru este peste cel al Farului. In plus, sper intr-o mobilizare a noastra la ora jocului, astfel incit sa reusim sa invingem. Avem nevoie de aceasta victorie! Sintem datori si publicului nostru minunat, si… tuturor oltenilor…

– Cine va fi capitan simbata?

– Nu ma preocupa acest lucru, dar nu s-a discutat nimic pina acum (ieri-dimineata – n.r.). Important este sa ne mobilizam pentru a cistiga, nu conteaza cine va purta banderola de capitan.

– Presedintele Badea, printre altele, a spus ca la echipa a fost in aceasta perioada o stare de anarhie… Chiar asa?

– Au fost cazuri in care unii jucatori s-au mai ciondanit intre ei, iar antrenorul Napoli nu a reusit sa se impuna in multe dintre cazurile respective. Asta a creat tensiune in vestiar si normal ca si pe teren s-a cam transmis starea.

– S-a vorbit de unele „bisericute“ si de grupuri: „veteranii“, „stranierii“ si ceilalti. Ce zici?

– Nu sint adeptul grupurilor, cum ziceti ca „se tot vorbeste“. Lucrurile sint clare: intram pe teren, ne facem meseria cu totii si atunci totul e OK, nu? Asta ar trebui sa ne calauzeasca pe toti. Sintem jucatori profesionisti si trebuie sa evoluam ca atare.

– Cred ca locul trei nu prea mai avem cum sa-l ocupam…

– La fotbal nu se stie niciodata. Eram pe locul 11 si am terminat turul pe locul patru. Asa ca de ce n-am obtine patru victorii din patru meciuri, mai ales ca intilnim Rapidul, Dinamo… Repet, totul este posibil la fotbal. Eu sint optimist si-mi doresc foarte mult sa bat Rapidul si Dinamo!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS