16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAmical cu „cimpoierii“ lui Vogts

Amical cu „cimpoierii“ lui Vogts

Scotia – Romania

• Glasgow, ora 22.00, TVR 1 (direct)

• Echipe probabile:

Scotia: Gordon – Mc Namee, S. Caldwell, Dailly, Pressley – G. Caldwell, Cameron, Pearson, Rae – Mc Fadden, Thompson. Antrenor: B. Vogts.

Romania: Lobont – Stoican, Iencsi, Chivu, Rat – Fl. Petre, Pancu, Soava (Cernat), Mitea – Mutu, Ganea. Antrenor: A. Iordanescu.

• Vor arbitra: J. Hyytia – E. Vehvilainen, A. Turkki (toti din Finlanda).

Nationala Romaniei va sustine in aceasta seara la Glasgow un nou meci de pregatire. Adversara ne va fi reprezentativa Scotiei, o echipa care nu mai spune mare lucru prin fotbalul european.

Chiar daca au un neamt pe banca tehnica, Berti Vogts, scotienii trec printr-o perioada dificila, lipsindu-le cu desavirsire vedetele care alta data speriau orice adversar. Mai mult, Vogts s-a apucat sa reconstruiasca echipa cu jucatori tineri, multi dintre ei venind de la cluburi de care nu a auzit nimeni (Preston, Livingston, Walsall s.a.m.d.).

Prin urmare, Romania, chiar daca nu mai este nici pe departe in perioada ei fasta, porneste favorita in aceasta seara, desi Anghel Iordanescu intentioneaza si el sa verifice citiva tineri aspiranti la tricourile tricolore, unul dintre ei fiind olteanul Universitatii, Mihaita Plesan.

Mutu vrea victoria

La sosirea pe Aeroportul din Glasgow, Adrian Mutu, atacantul formatiei Chelsea, a afirmat ca obiectivul tricolorilor in amicalul cu Scotia este obtinerea victoriei. „Vrem sa cistigam meciul. De fapt, acesta este obiectivul nostru. Va fi foarte greu, dar nu imposibil“, a spus Mutu.

Reprezentativa Romaniei a sosit la Glasgow luni seara, jucatorii efectuind si un antrenament pe arena „Clyde Broadwood“. La aeroport, tricolorii erau bine dispusi, insa au refuzat sa accepte ca ar fi favoriti clar in acest meci. Aceeasi parere a avut-o si selectionerul Anghel Iordanescu, care a spus ca, desi Romania are jucatori mai tehnici decit Scotia, reprezentativa antrenata de Berti Vogts este mai puternica si mai agresiva.

Scurta statistica

Palmaresul intilnirilor dintre cele doua formatii este favorabil scotienilor. Romania a invins o singura data reprezentativa Scotiei, in ultimul meci disputat de cele doua selectionate, la Bucuresti, pe 16 octombrie 1991, in preliminariile Campionatului European, incheiat cu scorul de 1-0. Primul meci cu Scotia s-a jucat pe 1 iunie 1975, la Bucuresti, in preliminariile Campionatului European si s-a incheiat la egalitate, scor 1-1. Din cele cinci meciuri, trei s-au disputat la Glasgow si doua la Bucuresti. Patru au avut loc in preliminariile Campionatelor Europene, iar unul a fost amical.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS