14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPavel l-a invins pe Hewitt si a ajuns in turul trei

Pavel l-a invins pe Hewitt si a ajuns in turul trei

Tenismanul roman Andrei Pavel pare ca se simte foarte bine pe pamint american si continua seria succeselor la turneul de la Miami. In turul al doilea al competitiei masculine de la Key Biscayne, dotata cu premii in valoare totala de 3,2 milioane de dolari, „Cneazul“ l-a invins pe australianul Lleyton Hewitt, cap de serie numarul 17, trecind astfel in turul trei.

Pavel a dispus de fostul numar unu mondial, actualmente locul 18 in clasamentul ATP, in doua seturi, 6-4, 7-5, desfasurate pe durata a 99 de minute (36 de minute primul si 63 de minute al doilea set).

In faza urmatoare a competitiei, Andrei il va intilni pe americanul Todd Martin, invingator in fata austriacului Jurgen Melzer cu 7-6 (4), 6-3.

Superior la toate capitolele

Dupa ce i-a invins pe rusul Dmitri Tursunov (venit din calificari) si pe alt cap de serie, chilianul Nicolas Massu (nr. 10), Pavel a trecut si de Hewitt, dupa un meci in care a fost mai bun la majoritatea capitolelor, australianul „punctind“ doar la asi, reusind noua, fata de cei patru ai romanului.

In rest, Andrei Pavel a fost superior: a avut un prim serviciu mai puternic, 65 de procente, fata de 56 ale lui Lleyton Hewitt, a avut mai putine greseli duble, trei, in comparatie cu zece ale australianului, a comis doar 15 greseli nefortate (Hewitt a avut 31) si a reusit trei breakuri, fata de numai unu al adversarului. Si la venirile la fileu, Pavel a avut cistig de cauza, in 80 la suta din situatii, fata de numai 50 cu cit a fost creditat australianul.

De asemenea, desi media cu care s-a servit a fost egala, 109 mile pe ora, cel mai rapid serviciu al lui Pavel a avut 125 de mile pe ora, iar cel mai tare al lui Hewitt a atins 123 de mile pe ora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS