10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCOR a sarbatorit 90 de ani de existenta

COR a sarbatorit 90 de ani de existenta

Comitetul Olimpic Roman (COR) a marcat simbata aniversarea a noua decenii de la constituirea sa printr-un spectacol la Ateneu.

Ion Tiriac, presedintele COR, a fost prima personalitate care a luat cuvintul, evidentiind ca toleranta si dialogul promovate de catre sport sint valori deosebite intr-o lume care traieste momente dificile din cauza terorismului. Presedintele COR a precizat ca Romania nu a boicotat niciodata Olimpiada, desi au existat mari presiuni asupra sa. „Noi sintem printre cele mai atasate natiuni de Olimpiada. Cind, in 1980 si in 1984, Jocurile Olimpice au fost boicotate, noi ne-am prezentat“, a mentionat Tiriac.

La rindul sau, elvetianul Jacques Rogge, presedintele Comitetului International Olimpic, a salutat numarul mare de sportivi romani medaliati la Jocurile Olimpice si, in numele intregii miscari olimpice, a felicitat COR cu ocazia implinirii a 90 de ani de la infiintare.

In continuarea spectacolului, s-a desfasurat ceremonialul acordarii unor inalte distinctii ale Romaniei, Comitetului Olimpic Roman, Comitetului International Olimpic si Asociatiei Comitetelor Olimpice Europene. Spectacolul s-a incheiat cu un concert simfonic sustinut de Filarmonica „George Enescu“.

La aceasta sarbatoare a sportului romanesc au mai fost prezenti baroneasa Emma Nicholson, reprezentanti ai Corpului Diplomatic si reprezentanti ai executivului.

Au fost prezenti sportivi medaliati la Jocurile Olimpice, intre care Nadia Comaneci, Iolanda Balas, Maricica Puica, Ivan Patzaichin si alti sportivi care in total au obtinut 214 medalii, precum si reprezentanti ai federatiilor sportive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS