13.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Hagi, un antrenor egal cu zero“

„Hagi, un antrenor egal cu zero“

Nici nu a fost instalat bine in functia de director tehnic al echipei Galatasaray, ca Gica Hagi a si fost luat „in focuri“ de presa turca. Cel mai vehement contestatar al „Regelui“ este cotidianul Star, care ii reproseaza presedintelui clubului Galatasaray, Ozhan Canaydin, ca a numit un antrenor care a distrus atit nationala Romaniei, cit si pe Bursaspor, singurele echipe pe care le-a antrenat pina la numirea pe banca tehnica a „Cim-bom“.

„De unde a aparut si Hagi?“, s-a intitulat articolul care a aparut in cotidianul Star, din care va prezentam citeva pasaje: „Canaydin a primit primul gol cu ocazia primei sale decizii din noul mandat ca presedinte: a adus un tehnician a carui cariera de antrenor este egala cu zero. De ce l-a ales pe Hagi, care a ingropat echipa nationala a Romaniei, a dus formatia Bursaspor pe punctul de a retrograda si nu a primit nici o oferta din Europa? In perioada cind Gheorghe Hagi era jucator, spuneam: «I love you, Hagi». A facut foarte multe pentru Galatasaray timp de cinci ani. De unde a aparut insa ideea ca Hagi sa fie director tehnic?… Galatasaray l-a adus pe Gheorghe Hagi in mare graba. Hagi a adus la Bursaspor patru jucatori, pe care daca ii lovesti cap in cap nu fac cit unul. I-am vazut pe cei care au ramas la Bursaspor, in meciul cu Fenerbahce. Toti sint zero. Asa este fotbalul, Hagi este repetent in ceea ce priveste cariera de director tehnic.“

Nici suporterii nu au incredere in Hagi

Nici suporterii „Cim-bom“ nu par prea incintati de numirea la Galatasaray a unui tehnician fara o cariera stralucita in aceasta meserie. Intr-un sondaj de opinie initiat de site-ul gshaber.com, care este realizat de suporterii echipei Galatasaray, peste 60 la suta dintre participanti considera ca directorul tehnic Gheorghe Hagi nu va obtine performante la formatia din Istanbul. 5.222 dintre cei 8.028 de participanti la sondaj si-au manifestat neincrederea fata de tehnicianul roman, in timp ce 2.812 persoane (35,03 la suta) cred ca Hagi va avea rezultate bune.

Legile lui Hagi

Obisnuit cu „temperaturile inalte“ din fotbalul turcesc, Hagi nu a dorit sa le raspunda criticilor sai, sustinind ca „daca vom cistiga urmatoarele doua meciuri, o sa ma ridice in slavi“.

Fiind preocupat de partidele din campionat cu Samsunspor (in deplasare) si cu Besiktas (acasa), Hagi a stabilit patru reguli pe care jucatorii sai trebuie sa le respecte in timpul meciurilor . Conform primei reguli, echipa trebuie sa se apere cu 11 jucatori si sa atace tot cu 11 jucatori. „Mingea nu oboseste, nu trebuie ca voi sa alergati atit de mult, ci sa faceti balonul sa alerge“, este a doua regula impusa fotbalistilor Galatei. Hagi le-a mai solicita jucatorilor sa se ajute reciproc pe teren si sa profite de orice ocazie de a suta spre poarta echipei adverse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS