13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Vastag si-a asumat o mare responsabilitate“

„Vastag si-a asumat o mare responsabilitate“


Orasul Tirgu Jiu a fost saptamina trecuta capitala boxului romanesc. Casa de Cultura a Sindicatelor a gazduit Campionatele Nationale de primavara, dotate cu trofeul „Cupa Romaniei“, competitie la care au participat peste 200 de sportivi din toata tara. Cu aceasta ocazie, la turneu au fost prezenti si o parte dintre cei care se ocupa de destinele boxului national, Rudel Obreja, managerul general al FRB, Francisc Vastag, antrenorul coordonator al loturilor Romaniei, si antrenorul federal Alec Nastac.

La inceputul competitiei, Rudel Obreja a tinut sa poarte o discutie cu toti antrenorii prezenti la concurs, prezentindu-le acestora care sint intentiile sale de viitor si ce masuri concrete va lua pentru revigorarea boxului romanesc. Obreja a precizat ca, in primul rind, „batrinii“ din FRB vor ramine pe pozitii si vor avea calitatea de consilieri, dar dorinta sa este de a intineri conducerea loturilor si chiar si arbitrii.

Antrenor din Cuba

Prima masura importanta pe care o va lua managerul general al Federatiei va fi sa aduca pe linga lotul national de cadeti un antrenor din Cuba, tara cu traditie in boxul mondial. Rudel Obreja a recunoscut ca pugilismul romanesc este la pamint (ultimele rezultate de la europene stau marturie) si ca, din pacate, nu vine nimic din spate, cu toate ca talente exista, asa ca aducerea unui antrenor strain ar putea fi o solutie pentru revigorare. Obreja, care are puteri depline din partea presedintelui FRB Iosif Armas, a mai mentionat ca, daca Biroul Federal nu va lucra „in sensul si interesul boxului“, il va desfiinta.

Obiectivul lui „Feri“, o medalie olimpica

Managerul Federatiei Romane de Box a afirmat ca Francisc Vastag si-a asumat o mare responsabilitate atunci cind a preluat lotul national de box. „«Feri» are ca obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice de la Atena cu cel putin trei sportivi si obtinerea unei medalii olimpice“, a spus Obreja. Pentru aceasta insa, pugilistii romani trebuie sa obtina rezultate foarte bune la cele patru turnee care pot aduce calificarea la Olimpiada: Plovdiv (Bulgaria), Baku (Azerbaidjan), Varsovia (Polonia) si Götteborg (Suedia).

Rezultate bune pentru olteni

La turneul de la Tirgu Jiu, care a cuprins gale de seniori, senioare si junioare (de fapt, in concurs au intrat mai multe fete decit baieti), Oltenia a fost foarte bine reprezentata, sportivii prezenti in competitie obtinind rezultate notabile.

Locul intii la seniori, in urma rezultatelor, a fost ocupat de reprezentantii Gorjului. Sportivii Tarau Veronel (51 kg), Lupsoiu Constantin (54 kg) si Gananau Petrisor (75 kg) au terminat concursul pe primul loc, in timp ce Cucu Laurentiu (57 kg) s-a clasat pe pozitia secunda. Toti cei patru pugilisti sint pregatiti de antrenorul Ion Geica.

Slatina a obtinut si ea doua locuri intii la senioare, prin Nitu Alina (50 kg), si Turcin Luminita (66 kg), si doua locuri doi, prin Brumaru Ancuta (60 kg) si Florea Mihaela (75 kg). Sportivele sint pregatite de antrenorul Constantin Galbenusa.

Craiovencele s-au descurcat foarte bine

Doljul a participat la acest turneu numai cu fete si a reusit sa obtina doua locuri intii, prin Prunaru Cristina (Universitatea Craiova, manager Constantin Cucu, antrenor Petrica Stoiu) si Serban Aurora (CFR Craiova, antrenor Marcel Sirba, instructor Ion Dragomir), ambele junioare, doua locuri doi, prin Miscu Florica (CFR, junioare) si Anghel Eugenia (CFR, senioare) si un loc trei obtinut de o alta „ceferista“ Dabuleanu Ionela (senioare).

Cele patru sportive de la CFR sint eleve la „Henri Coanda“ si Constructii Civile, iar despre concurs Marcel Sirba a spus: „A fost o competitie dificila. De exemplu, Eugenia Anghel a fost invinsa in finala categoriei 46 kg de campioana europeana si medaliata cu bronz la CM, Negrea, de la CSM Buzau. Intilnirea a fost disputata si foarte echilibrata, victoria putind fi acordata si Eugeniei. A fost o decizie strinsa, cum spunem noi. Oricum, ea a fost selectionata in lotul national feminin“.

De partea cealalta, managerul Box Club Universitatea, Constantin Cucu, a afirmat: „Noi am participat cu o singura sportiva si am reusit sa luam o medalie de aur. Putem spune ca este primul succes sub noua titulatura. Dorim insa sa obtinem in continuare rezultate la fel de bune, demne de renumele clubului Universitatea Craiova“.

Urmatoarea competitie de box la care vor lua parte pugilisti din Banie este turneul de selectie pentru completarea lotului de cadeti, care se va desfasura la sfirsitul acestei saptamini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS