20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAC Milan si FC Porto sint aproape de semifinale

AC Milan si FC Porto sint aproape de semifinale

In urma succeselor obtinute marti seara, in prima mansa a sferturilor de finala ale celei mai importante competitii fotbalistice europene intercluburi, detinatoarea trofeului Ligii Campionilor, AC Milan, si ultima cistigatoare a Cupei UEFA, FC Porto, au luat o optiune serioasa in privinta calificarii in penultimul act al Champions League. Pe stadionul „San Siro“, AC Milan a dispus, cu scorul de 4-1, de Deportivo La Coruna, dupa ce spaniolii au condus pina in minutul 45 prin golul marcat de Walter Pandiani (’11). In celalalt meci, FC Porto a invins, cu scorul de 2-0, pe Olympique Lyon si are prima sansa pentru

semifinale.

De la agonie la extaz nu a fost decit… Kaka

AC Milan 4

Deportivo La Coruna 1

• Stadion „San Siro“, spectatori: 60.000,

• Au marcat: Kaka ’45, ’49, Shevcenko ’46, Pirlo ’53 / Pandiani ’11.

AC Milan: Dida – Cafu, Costacurta, Maldini, Pancaro (’73, Serginho) – Gattuso, Pirlo, Kaka, Seedorf – Shevcenko (’84, Tomasson), Inzaghi (’79, Ambrosini). Antrenor: Carlo Ancelotti.

Deportivo: Molina – Scaloni, Andrade, Naybet, Capdevila – Sergio (’81, Manuel Pablo), Mauro Silva, Valeron, Duscher (’66, Fran), Luque (’83, Tristan) – Pandiani. Antrenor: Javier Irureta.

• A arbitrat: Valentin Ivanov (Rusia).

In minutul 11 al partidei de pe „San Siro“, cei 60.000 de suporteri italieni au inmarmurit, portarul Dida fiind nevoit sa scoata mingea din plasa dupa ce Pandiani a tisnit dintre fundasii adversi si, singur la sapte metri, a reluat imparabil cu capul o centrare de pe partea stinga.

Jocul de pase al ibericilor i-a enervat la culme pe fanii italieni si a parut sa-i dezorienteze pe elevii lui Carlo Ancelotti, care au gasit cu greu drumul spre poarta lui Molina. Cu citeva secunde inainte de finalul primei reprize, agonia milanezilor a luat sfirsit, mijlocasul brazilian Kaka egalind situatia de pe tabela de marcaj dupa ce a preluat pe genunchiul sting o centrare a lui Cafu si a sutat cu dreptul, din voleu, la colt.

In primele secunde ale reprizei a doua, Shevcenko l-a invins pe Molina, dupa ce ii ridiculizase pe Andrade si pe Naybet, iar patru minute mai tirziu Kaka si-a demonstrat din nou valoarea, ridicind scorul la 3-1 pentru AC Milan, cu un sut plasat din marginea careului mare. Scorul final al partidei, 4-1, a fost stabilit de Pirlo, care a executat perfect, sub transversala, o lovitura libera de la 25 de metri.

In urma acestui rezultat, AC Milan se poate considera deja calificata in semifinalele Ligii Campionilor, fiind greu de crezut ca, in mansa a doua a sferturilor, Deportivo va reusi sa inscrie trei goluri, chiar daca virsta insumata a celor patru fundasi milanezi este de 137 de ani!

Un gol ciudat a schimbat soarta partidei

FC Porto 2

Olympique Lyon 0

• Stadion „O Dragao“, spectatori: 47.000.

• Au marcat: Deco ’44, Carvalho ’71.

FC Porto: Baia – Paulo Ferreira, Pedro Emanuel, Carvalho, Nuno Valente – Alenicev (’82, Ricardo Fernandes), Costinha (’78, Bosingwa), Deco, Maniche – Carlos Alberto (’58, Jankauskas), McCarthy. Antrenor: Jose Mourinho.

Olympique: Coupet – Deflandre (’73, Reveiller), Edmilson, Müller, Malouda – Govou, Essien, Diarra, Juninho (’46, Dhorasoo) – Luyindula, Elber. Antrenor: Paul Le Guen.

• A arbitrat: Terje Hauge (Norvegia).

Olympique Lyon a inceput bine primul sau meci din sferturile Ligii Campionilor, obligindu-i pe elevii lui Jose Mourinho sa se retraga in jurul portii lui Vitor Baia pentru a stavili asalturile francezilor. Portarul lusitan a avut citeva interventii extraordinare si si-a pastrat poarta imaculata, in timp ce colegii sai din ofensiva au incercat sa-si puna in dificultate adversarii prin contraatacuri taioase. La o astfel de actiune, care s-a petrecut in minutul 44, FC Porto a reusit sa deschida scorul, dupa ce McCarthy a sutat paralel cu poarta aparata de Coupet, iar mingea l-a lovit pe Deco si a intrat in plasa.

Jucatorii lui Paul Le Guen au resimtit din plin socul golului primit si au avut o evolutie modesta in repriza secunda. Scorul final al partidei, 2-0, a fost stabilit in minutul 71 de fundasul Carvalho, care a reluat cu capul, de la sapte metri, centrarea din lovitura libera a lui Deco.

Actuala detinatoare a Cupei UEFA, FC Porto, a demonstrat in acest sezon ca are experienta necesara pentru a pastra un rezultat favorabil, iar antrenorul Jose Mourinho este convins ca elevii sai vor sti sa gestioneze in partida de la Lyon avantajul pe care l-au luat in meciul tur, obtinind astfel accesul in semifinale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS