5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGalata si-a primit „Regele“ cu flori

Galata si-a primit „Regele“ cu flori

Antrenorul Gica Hagi a semnat luni un contract pe o perioada de doua sezoane si jumatate cu Galatasaray. Tehnicianul roman a sosit la Istanbul la ora 16.10, pe Aeroportul „Ataturk“, si nu pe Aeroportul „Sabiha Gokcen“, asa cum fusese anuntat initial. La baza de antrenament a echipei Galatasaray, de la Florya, Hagi a fost intimpinat de un grup de suporteri, care i-a oferit flori si a scandat: „I love you, Hagi!“.

Terim si-a dat girul

„Regele“ a fost prezentat oficial luni seara, in cadrul unei conferinte de presa, la care a fost prezent si oficialul clubului Galatasaray, Ergun Gursoy.

„Noi am vrut un contract pe o perioada mai lunga de timp, dar a spus ca deocamdata vrea doar atit. Gheorghe Hagi, pe care il iubim cu totii, este de acum director tehnic“, a declarat Gursoy, care a spus ca responsabilii gruparii s-au consultat cu „Imparatul“ Fatih Terim inainte de a lua o decizie in ceea ce-l priveste pe Hagi.

„Vreau sa ajungem in Cupa UEFA“

Hagi a declarat ca este onorat de faptul ca a devenit antrenorul echipei Galatasaray. „Orice echipa are si perioade mai proaste. Trebuie insa sa ne adaptam si sa formam o echipa mare. Sintem datori sa facem acest lucru, mai ales pentru istoria clubului. Ca antrenor, obiectivul meu este intotdeauna victoria. Acest lucru trebuie sa il facem impreuna“, a precizat Hagi.

„Regele“ a spus ca doreste ca echipa turca sa evolueze in Cupa UEFA in sezonul 2004/2005. „In acest sezon vom juca pentru a invinge in toate meciurile pe care le mai avem de disputat in campionat si ne vom forta sansa de a ajunge in Cupa UEFA“, a adaugat Hagi.

„La anul vom ataca titlul“

Hagi a spus ca postul de antrenor al echipei Galatasaray reprezinta o mare provocare pentru el. „Este o mare provocare pe care o asteptam de mult si sper sa repet performantele si evolutiile bune avute in cei cinci ani in care am jucat la Galatasaray. Galata este o echipa cu mentalitate de invingatoare, asa cum imi place si mie. Este exact ceea ce-mi trebuie“, a spus Hagi. „Galata trebuie sa revina in cel mai scurt timp acolo unde ii este locul, iar la anul sa atacam titlul. Trebuie sa cistigam cit mai multe puncte“, a adaugat Hagi

„Terim este prietenul meu“

Fostul selectioner a mentionat ca va pastra relatii foarte bune cu fostul tehnician al echipei Galatasaray, Fatih Terim. „Am fost, sint si voi fi in relatii foarte bune cu Fatih Terim. Asta este viata de antrenor. Pe fiecare ne paste acest lucru, avem perioade mai bune si mai rele. Terim este prietenul meu si eu nu merg la Galatasaray sa-l inlocuiesc“, a precizat Hagi.

Veteranii au fost reprimiti in lot

Hagi a mentionat ca fostii sai colegi din perioada in care activa ca jucator la Galata trebuie sa inteleaga ca acum lucrurile sint diferite. „Fostii mei colegi trebuie sa demonstreze ca mai au multe de spus. Eu trebuie sa-mi vad de treaba mea si sa formez o echipa si un grup care sa munceasca in aceeasi directie. O sa lupt cu toate echipele si ma duc sa conduc Galata sa faca performanta. Galatasaray are forta si istoria de partea sa pentru a aspira cit mai sus“, a precizat tehnicianul roman.

Hagi a facut referiri si la jucatorii Bulent Korkmaz, Hakan Unsal, Arif Erdem si Elvir Balici, pe care Terim i-a exclus din lotul de baza al echipei si care au fost reprimiti luni de noul antrenor. „Ma voi comporta la fel cu toti jucatorii. Toti fotbalistii vor juca. Vreau sa discut cu toti si voi avea ocazia sa fac acest lucru dupa antrenament. Unii dintre ei sint fostii mei coechipieri, dar acest lucru nu are nici o importanta. Jucatorii care ma vor respecta vor fi, la rindul lor, respectati de mine“, a precizat Gheorghe Hagi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS