24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportComplot impotriva lui Besiktas

Complot impotriva lui Besiktas

Mircea Lucescu, antrenorul echipei Besiktas Istanbul, a spus ca in intersezon, cind Besiktas avea un avans considerabil fata de principala sa urmaritoare, Fenerbahce, presa din Turcia si federatia de fotbal au inceput atacul asupra sa si a echipei pe care o conduce.

Principalul motiv al inversunarii ziaristilor turci impotriva „vulturilor“ a fost ca Besiktas poate „omori“ campionatul daca se distanteaza prea mult in fruntea clasamentului, iar interesul publicului si audienta ziarelor si emisiunilor de sport ar scadea dramatic. „Acest lucru trebuie sa inceteze. Cineva trebuie sa o opreasca pe Besiktas, altfel vom da faliment“, ar fi spus in direct, in cadrul unui talk-show, realizatorul emisiunii respective.

La rindul lor, conducatorii Federatiei de Fotbal din Turcia au considerat ca, dupa ce in sezonul trecut, cind „vulturii“ au implinit 100 de ani de la infiintarea clubului, Besiktas a obtinut titlul de campioana, acum este rindul gruparii Fenerbahce, cea mai bogata echipa din Turcia, sa cistige campionatul, mai ales ca va sarbatori un secol de existenta. Ca urmare, arbitrii au primit consemnul sa o „arda“ pe Besiktas, iar primul care a urmat indicatiile de la centru a fost „fluierasul“ Cem Papila.

In meciul Besiktas – Samsunspor, Papila a eliminat cinci jucatori de la echipa gazda, iar de atunci a inceput declinul trupei lui Lucescu. Sicanele arbitrilor au continuat,Besiktas pierzind mai multe puncte din cauza „cavalerilor in negru“.

Ziaristii turci „au intors armele“

Si in etapa a 26-a, care s-a disputat la sfirsitul saptaminii trecute, „vulturii“ au fost victimele arbitrilor, care au contribuit la infringerea echipei Besiktas, a patra din acest sezon, cu 1-3, in deplasare, cu Diyarbakirspor. Gazdele au punctat prin Murat Salar (’37) si Murat Hacioglu (’71, ’85), unicul gol al „vulturilor“ fiind marcat de Daniel Pancu, in minutul 78.

Cum Fenerbahce are un avans de sase puncte fata de „vulturi“, presa din Turcia „a intors armele“ si a inceput sa le ia apararea elevilor lui Mircea Lucescu. „Presarii“ din Istanbul au considerat ca centralul Kuddusi Muftuoglu si asistentul Serkan Gencerler, care au arbitrat meciul Diyarbakirspor – Besiktas, sint vinovati pentru infringerea inregistrata de „vulturi“.

Cotidianul Milliyet a scris ca „centralul“ Muftuoglu a arbitrat dubios. „El a anulat golul lui Sergen, dupa ce asistentul Gencerler a indicat ofsaid, iar in repriza secunda a ignorat faultul lui Ramazan asupra lui Serdar si nu a acordat penalti pentru Besiktas“, a notat Milliyet.

„Arbitrul l-a ars pe «vultur»: 3-1“, a titrat cotidianul Fanatik. „Kuddusi Muftuoglu nu a validat golul inscris de Sergen, in minutul 38, pe motiv de ofsaid, si nu a vazut, in minutul 69, ca Serdar a fost faultat in careul echipei adverse“, se mentioneaza in Fanatik.

Cotidianul Aksam a scris ca momentul decisiv al meciului a fost reprezentat de anularea golului marcat de Sergen. „Arbitrul Kuddusi Muftuoglu nu a acordat un penalti pentru Besiktas, iar Serkan Gencerler a anulat un gol corect pe motiv de ofsaid. Cei doi au facut greseli mari“, a notat Aksam.

„Ne vom lupta pentru titlu“

Mircea Lucescu pare sa se fi obisnuit cu arbitrajul ostil de care echipa sa a avut parte in acest sezon si a pus infringerea din meciul cu Diyarbakirspor pe seama erorilor propriilor jucatori. „Felicit echipa Diyarbakirspor, care a jucat cu multa inteligenta. La noi, unii dintre fotbalistii experimentati au facut greseli grave“, a spus Lucescu.

Tehnicianul roman a precizat ca la golul lui Sergen nu a fost ofsaid, adaugind ca echipa sa nu a renuntat la lupta pentru cucerirea titlului de campioana. „Am primit atit de multe cartonase galbene incit jucatorii mei nu au mai faultat deloc la contraatacurile adversarilor, deoarece le era teama. Ne vom lupta pentru cistigarea titlului pina la sfirsit“, a adaugat Lucescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS