21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSport„Canarii“ sint condusi de niste „papagali“

„Canarii“ sint condusi de niste „papagali“


FC Nantes a fost la un pas de ratarea calificarii in semifinalele Cupei Frantei din cauza neglijentei propriilor conducatori. La meciul de miercuri cu echipa antrenata de Ladislau Bölöni, Rennes, antrenorul formatiei FC Nantes a vrut sa inceapa titular cu Viorel Moldovan, care se refacuse dupa accidentarea la spate suferita saptamina trecuta. Cu toate ca a efectuat incalzirea cu cinci minute inainte de inceputul partidei, Viorel Moldovan, care a marcat 13 goluri in 11 meciuri de la inceputul anului, nu a mai intrat pe teren, deoarece cei din Rennes ii contestasera dreptul de joc. In cele din urma, Moldovan ar fi putut intra pe teren, chiar daca nu din primul minut, dar conducatorii „canarilor“ au decis sa-l menajeze dupa acest incident frustrant. Nantes s-a impus cu 3-2 si s-a calificat in semifinale.

Fotocopia buclucasa

Rennes a depus o contestatie inainte de meci legata de Moldovan, care era anuntat ca titular, acuzind faptul ca permisul de sedere al romanului in Franta nu era valabil decit pina marti, 16 martie. In urma acestei contestatii, oficialii clubului FC Nantes a facut imediat demersurile necesare, primind avizul necesar la ora 17.04, insa partida incepuse la ora 17.00.

Robert Budzynski, directorul sportiv al lui FC Nantes, a recunoscut ca a uitat sa trimite la Liga profesionista o fotocopie a certificatului de munca al lui Moldovan. „Am gresit. Viorel Moldovan avea drept de joc, dar nu am dorit sa riscam, dupa contestatia depusa de Rennes. Totul era in ordine, dar uitaseram sa trimitem la Liga profesionista o fotocopie a certificatului sau de munca, valabil pina la 30 iunie. Cu putine minute inainte de meci i-am cerut sotiei lui Viorel sa ne aduca pasaportul si apoi am transmis o copie la Liga, care ne-a eliberat o noua licenta la ora 17.04. Viorel ar fi putut juca, dar nu am dorit sa intre nervos pe teren“, a spus Robert Budzynski.

Bölöni a recunoscut superioritatea adversarilor

La conferinta de presa, tehnicianul roman al echipei Rennes, Ladislau Bölöni, a recunoscut superioritatea adversarilor. „Nantes a demonstrat ca este o echipa profesionista. Am condus cu 1-0 la pauza, dar ei au continuat sa preseze, iar inevitabilul s-a produs. Ce ma nelinisteste cel mai mult este faptul ca am primit trei goluri. La pauza aveam avantaj, iar in repriza a doua nu am jucat nimic. Acum avem nevoie de cit mai multe puncte in campionat“, a spus Bölöni.

Chateauroux, surpriza din sferturi

In semifinalele Cupei Frantei (27-28 aprilie) s-au calificat FC Nantes, care va disputa si finala Cupei Ligii, cu Sochaux, Paris Saint-Germain, Chateauroux (liga a II-a) si Dijon (liga a III-a). Cea mai mare surpriza a sferurilor a produs-o Chateauroux (liga a II-a), care s-a impus in Principat, cu 1-0, in disputa cu liderul la zi din Premiere Division, AS Monaco.

Iata rezultatele complete inregistrate in sferturile de finala ale Cupei Frantei: marti: Amiens (II) – Dijon (III) 0-1 (Sebastien Heitzmann ’87), Brive (IV) – Paris Saint-Germain 1-2 (Thomas Forest ’16 / Pedro Pauleta ’28, Reinaldo ’60); miercuri: FC Nantes – Rennes 3-2 (Marama Vahirua ’64, Gilles Yapi ’71, Shiva N’Zigou ’87 / Cedric Barbosa ’45, Nicolas Gillet ’90-autogol), AS Monaco – Chateauroux (II) 0-1 (Djibrill Sidibe ’20)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS