5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPuterea LPF a fost preluata de FRF

Puterea LPF a fost preluata de FRF

Cu toate ca luni, la Adunarea Generala a FRF, presedintele LPF, Mitica Dragomir, s-a opus proiectului, judecarea litigiilor din Divizia A se va face de acum incolo de catre FRF.

Adunarea Generala a Federatiei Romane de Fotbal a votat desfiintarea comisiilor de disciplina si de apel ale Ligii Profesioniste de Fotbal, toate litigiile urmind sa fie judecate de FRF. Din 224 de voturi exprimate, 189 au fost pentru, 21 impotriva si 14 abtineri. Propunerea a fost formulata de cluburile Dinamo, Rapid, FC National, Gloria Bistrita, „Poli“ AEK, FC Brasov si Sportul Studentesc, iar noua masura a si intrat in vigoare incepind de luni.

Dumitru Dragomir a facut tot posibilul ca forul sau sa judece in continuare litigiile, dar, in cele din urma, FRF a preluat aceste atributii care apartineau Ligii Profesioniste. Mai intii, bosul LPF a propus, in cadrul sedintei, aminarea discutarii acestei probleme pentru o data ulterioara, motivind ca ea trebuie luata in considerare initial de Adunarea Generala a LPF.

„Prima data trebuie sa ne ducem la Adunarea Generala a LPF, apoi sa fie votata de Comitetul Executiv al FRF si abia apoi de AG a FRF. Trebuie sa dam dovada de seriozitate. Am luat comisiile de la FRF si le-am dat la LPF, iar acum le dam inapoi la FRF. Aici nu mai este vorba de seriozitate“, a spus Dragomir.

La final, vazindu-se invins, presedintele LPF a afirmat ca aceasta hotarire va duce la reinfiintarea cooperativei. „Supuneti la vot un jaf in fotbal. Ceea ce se intimpla acum este o propunere de gasca. Vreti sa faceti cooperativa in fotbal“, au fost cuvintele lui Dragomir, care a mai precizat ca in spatele luarii acestei decizii se afla presedintele clubului Rapid, Ioan Becali.

FRF si LPF continua sa se bata in decizii. Mitica Dragomir nu a acceptat situatia ivita dupa Adunarea de luni a Federatiei si, ieri, Consiliul LPF a decis ca hotarirea Adunarii Generale a FRF privind trecerea comisiilor sub jurisdictia lor este nestatutara, acestea urmind sa functioneze in continuare la Liga Profesionista. Decizia a fost luata dupa ce, luni, propunerea de trecere a comisiilor de la LPF la FRF nu s-a aflat pe ordinea de zi a AG. Acum, ramine de vazut care va fi raspunsul „federalilor“ in aceasta disputa.

Pina atunci, FRF a spus nu schimbarii sistemului competitional, de la 16 echipe, la 18 echipe, incepind din sezonul 2004-2005. Mircea Sandu, presedintele Federatiei, a argumentat ca aceasta propunere nu poate fi acceptata, deoarece, conform art. 49.2 din regulament, modificarea se poate face numai la un an dupa ce s-a aprobat propunerea si nu in acelasi an competitional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS