22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Cobra“ a muscat din nou

„Cobra“ a muscat din nou

Formatia antrenata de Mircea Lucescu, Besiktas Istanbul, a trecut duminica prin mari emotii, fiind la un pas sa piarda puncte in meciul cu modesta echipa Elazigspor, ocupanta locului 17 in Superliga turca. Salvarea trupei lui Lucescu a venit de la atacantul craiovean Adrian Ilie, care a dat o pasa decisiva si a inscris un gol, rezultatul final fiind 5-3 in favoarea formatiei din Istanbul.

Oaspetii au condus cu 2-0, prin reusitele lui Debnar (’13) si Yunus Altun (’20), Besiktas a revenit prin Tayfur (’22) si Sergen (’34) si a intrat cu avantaj la cabine, gratie unui gol marcat de Adrian Ilie (’45). A fost cea de-a treia reusita a „Cobrei“ de la venirea la Besiktas. Dupa pauza, Besiktas si-a marit avantajul la 4-2 prin Ahmed Hassan (’48), Yunus Altun (’50) a redus din diferenta, pentru ca tot egipteanul Hassan (’90) sa stabileasca scorul final.

Mircea Lucescu nu l-a putut utiliza duminica pe Daniel Pancu, care a fost suspendat pentru cumul de cartonase galbene, iar Adi Ilie a intrat in minutul 32, in locul lui Sinan Kaloglu, si a primit un cartonas galben in minutul 86.

In clasament, pe primul loc ramine Fenerbahce, cu 57 de puncte, urmata de Besiktas, cu 54 de puncte, Trabzonspor, 50 p, Denizlispor, 45 p, Galatasaray, 41 p, etc.

Ilie a fost laudat de ziaristii turci

In unanimitate, cotidienele din Turcia l-au considerat pe Adrian Ilie ca fiind cel mai bun jucator al meciului de duminica. „Adrian Ilie, care a fost mereu in miscare si le-a dat coechipierilor sai pase de gol, a adus un avantaj de un gol pentru echipa sa, in ultimul minut al primei reprize, printr-un sut puternic. El si-a motivat echipa si si-a pus amprenta asupra meciului“, a scris Fanatik.

„Dupa intrarea lui Ilie, «vulturul» a prins viata si, chiar daca a fost dificil, a obtinut victoria“, a notat Star.

„Ilie este autorul unei pase de gol si al unui gol. Fotbalistul roman si-a demonstrat calitatea si experienta imediat dupa ce a intrat pe teren“, a scris Aksam.

Lucescu: „Trebuie sa ne linistim“

La conferinta de presa, Mircea Lucescu a spus ca echipa sa ar mai fi putut inscrie cinci goluri in partida cu Elazigspor. „Inca nu am reusit sa scapam de incordare, dar, in ciuda acestui fapt, am marcat cinci goluri. Trebuie sa incepem treptat sa jucam din nou foarte bine si sa ne linistim“, a precizat Lucescu.

Tehnicianul roman a mentionat ca doua dintre golurile formatiei Elazigspor au fost marcate din ofsaid si ca arbitrul Serdar Tatli ar fi trebuit sa acorde un penalti pentru Besiktas. Lucescu a afirmat ca nu l-a introdus in joc pe Ilie de la inceputul meciului deoarece fotbalistul roman nu este suficient de bine pregatit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS