13.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBayern München, a treia victima de lux a optimilor

Bayern München, a treia victima de lux a optimilor


In urma meciurilor disputate miercuri seara in mansa a doua a optimilor de finala ale Ligii Campionilor s-au stabilit si ultimele patru echipe care au acces in penultima faza a acestei competitii. Dupa ce FC Porto, Olympique Lyon, Deportivo La Coruna si Chelsea Londra obtinusera marti calificarea in sferturile de finala ale celei mai importante competitii fotbalistice europene intercluburi, miercuri a fost rindul formatiilor Real Madrid, Arsenal Londra, AC Milan si AS Monaco sa obtina biletele pentru aceasta faza a Ligii Campionilor. Spre deosebire de marti, cind Juventus si Manchester United au parasit competitia, miercuri nu s-a inregistrat nici o surpriza in Champions League. In ciuda absentelor din lot (Roberto Carlos, Ronaldo), Real Madrid a cistigat, cu 1-0, returul cu Bayern München, dupa ce in prima mansa scorul a fost egal, 1-1. Bayern München s-a alaturat astfel celorlalte victime de lux din optimi, Juventus si Manchester United, fiecare dintre cele trei cluburi pierzind, din cauza necalificarii in sferturi, aproximativ 30 de milioane de euro. Arsenal Londra s-a impus, cu 2-0, in mansa a doua a intilnirii cu Celta Vigo, calificindu-se fara emotii gratie si victoriei din tur, 3-2. Dupa ce incheiase la egalitate prima mansa, 0-0, AC Milan a cistigat fara probleme pe teren propriu, in fata echipei cehe Sparta Praga, cu scorul de 4-1. In sfirsit, AS Monaco s-a calificat in sferturile de finala in dauna formatiei ruse Lokomotiv Moscova, gratie golului marcat in deplasare, in prima mansa, cind a pierdut cu 2-1, si victoriei de miercuri, de pe teren prorpiu, cu 1-0. Tragerea la sorti a meciurilor din sferturile de finala va avea loc astazi, la Nyon (Elvetia).

„Galacticii“ s-au calificat fara glorie

Real Madrid 1

Bayern München 0

• Stadion „Santiago Bernabeu“, spectatori: 78.000.

• A marcat: Zidane ’32.

Real: Casillas – Salgado, Mejia, Helguera, Raul Bravo – Figo, Beckham, Guti (’90, Borja), Zidane, Solari (’90, Cambiasso) – Raul.

Bayern: Kahn – Sagnol (’67, Salihamidzic), R. Kovac, Kuffour, Lizarazu – Hargreaves (’46, Schweinsteiger), Demichelis, Ballack, Ze Roberto – Pizarro (’68, Santa Cruz), Makaay.

• A arbitrat: Urs Meier (Elvetia).

Bayern München a aliniat in partida de miercuri seara, de pe „Santiago Bernabeu“, aceeasi echipa ca si in tur, in timp ce Real Madrid nu i-a putut utiliza pe Roberto Carlos (suspendat) si pe Ronaldo (accidentat), care au fost inlocuiti cu Raul Bravo si Solari.

La capatul unei perioade destul de lungi de tatonare, meciul s-a animat in ultimul sfert de ora al primei reprize, dupa reusita lui Zidane, din minutul 32, care, nemarcat, a inscris din apropiere, fructificind centrarea lui Beckham, prelungita cu capul de Salgado. Finalul primei reprize le-a aprtinut germanilor, care au irosit patru mari ocazii de gol prin Pizarro (de doua ori), Ze Roberto si Makaay.

In partea a doua a partidei, pe un fond de dominare al teutonilor, arbitrul elvetian de trista amintire Urs Meier si-a dat din nou in petic si nu l-a eliminat pe Salgado, care merita cu prisosinta cel de-al doilea cartonas galben. Colac peste pupaza, fundasul dreapta al echipei bavareze, Bixente Lizarazu, s-a accidentat, in minutul 70, la un contact cu atacantul Raul Gonzalez, in momentul in care germanii efectuasera deja cele trei schimbari. Lizarazu a jucat pina la sfirsitul meciului, insa nu a fost de prea mare ajutor echipei sale.

In prelungirile partidei am asistat si la o bataie generala intre jucatorii celor doua formatii, protagonistii fiind Kuffour, Raul si Guti, ultimul parasind terenul inainte de fluierul final, dupa ce a primit un cap in figura de la… Raul.

Arsenal nu a avut emotii

Arsenal Londra 2

Celta Vigo 0

• Stadion „Highbury“, spectatori: 35.000.

• A marcat: T. Henry (’14, ’34).

Arsenal: Lehmann – Lauren, Toure, Campbell, A. Cole – Ljungberg, Vieira, Edu (’69, Gilberto), Pires (’69, Reyes) – Bergkamp (’77, Kanu), Henry.

Celta: Cavallero – Velasco, Sergio, Caceres, Sylvinho (’21, Contreras) – J. Ignacio, Luccin (’29, Jesuli), Oubina, G. Lopez (’70, Vagnner) – Pinilla.

• A arbitrat: P. Collina (Italia).

In ciuda avantajului pe care il luase in tur, cind a invins cu 3-2, Arsenal Londra a abordat cu seriozitate mansa a doua, de pe teren propriu, cu Celta Vigo. Soarta calificarii in sferturile de finala ale Ligii Campionilor a fost pecetluita inca din minutul 14, cind atacantul francez Thiery Henry a inscris in poarta lui Cavallero, dupa ce a evitat pasul la ofsaid al fundasilor spanioli si a sutat nestingherit de la opt metri. Acelasi Henry a stabilit, in minutul 34, scorul final al partidei de miercuri, fructificind cu latul, de la patru metri, centrarea de pe dreapta a lui Ljungberg.

In partea a doua a meciului, Arsenal, multumita de rezultatul inregistrat pe tabela de marcaj, a redus ritmul, dar, cu toate acestea, Celta Vigo nu a reusit sa se apropie periculos de poarta lui Lehmann. Mai mult decit atit, formatia iberica a jucat in inferioritate numerica din minutul 77, Contreras fiind eliminat dupa ce a primit cel de-al doilea cartonas galben.

Shevcenko a spulberat sperantele cehilor

AC Milan – Sparta Praga 4-1

• Stadion „Giuseppe Meazza“, spectatori: 50.000.

• Au marcat: Inzaghi ’45, Shevcenko ’66, ’79, Gattuso ’85 / Jun ’59.

AC Milan: Dida – Cafu (’88, Costacurta), Nesta, Maldini, Pancaro – Gattuso, Kaka, Pirlo, Ambrosini – Shevcenko (’86, R. Costa), Inzaghi (’76, Tomasson).

Sparta: Blazek – Pergl, Hubschman, Johana, Labant – Poborsky, Kovac, Zelenka (’57, Jun), Sivok, Michalik (’71, V. Glusevic) – Stajner (’88, Poledica).

• A arbitrat: Markus Merk (Germania).

Cehii au reusit sa le puna probleme fotbalistilor milanezi doar o ora, dupa care elevii lui Carlo Ancelotti s-au dezlantuit. Sparta Praga a rezistat asaltului italienilor aproape toata repriza intii, dar in prelungirile primului mitan Inzaghi a inscris cu capul, reluind centrarea de pe dreapta a lui Cafu.

Cei 50.000 de suporteri italieni au fost redusi la tacere in minutul 59, cint cehul Jun, care intrase pe teren cu doua minute inainte, a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj, 1-1, scor la care Sparta Praga era calificata in sferturi. Bucuria cehilor nu a durat decit sapte minute, Shevcenko readucind-o pe AC Milan in avantaj, dupa ce a fructificat cu capul centrarea lui Pancaro de pe partea stinga. Acelasi Shevcenko (foto) a ridicat scorul la 3-1, in minutul 79, executindu-l, cu un sut de la 12 metri, pe portarul Blazek. Rezultatul final al partidei a fost stabilit, in minutul 85, de Gattuso, care a sutat puternic de la 25 de metri, iar mingea deviata de Zelenka l-a pacalit pe Blazek.

Arbitraj rusinos

AS Monaco 1

Lokomotiv Moscova 0

• Stadion „Louis II“, spectatori: 18.000.

• A marcat: Prso ’60.

AS Monaco: Roma – Ibarra, Rodriguez, Givet, Evra – Bernardi, Zikos, Rothen – Prso (90, Plasil), Adebayor (’77, Cisse), Morientes.

Lokomotiv: Ovcinnikov – Evseev, Pachinine, Sennikov (’65, Gurenko), Nizhegorodov – Izmailov, Asatiani, Loskov, Maminov, Obiorah – Ashvetia (’67, Parks).

• Cartonas rosu: Loskov ’22.

• A arbitrat: Lucilio Cardoso Cortez Batista (Portugalia).

Arbitrul portughez cu numele lung cit o zi de post, Lucilio Cardoso Cortez Batista, a fost principalul protagonist al meciului de miercuri dintre AS Monaco si Lokomotiv Moscova. Fluierasul lusitan, intimidat probabil de prezenta in tribuna a printului Albert de Monaco, a pus serios umarul la calificarea echipei gazda in sferturile de finala ale Ligii Campionilor. Ca sa-i linisteasca pe rusi, Batista le-a aratat cartonasul galben de citeva ori, ba, mai mult, in minutul 22 l-a eliminat pe capitanul echipei moscovite, Loskov. Cu patru minute inainte de a-l trimite pe mijlocasul rus la cabine, arbitrul portughez a tusit in fluier cind Adebayor a plonjat in careu, dar penaltiul a fost ratat de Prso.

In inferioritate numerica si terorizati de cartonasele lui Batista, rusii au cedat in cele din urma, lucru de care a profitat Prso, atacantul croat inscriind in minutul 60 singurul gol al unui meci arbitrat rusinos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS