9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportKahn a scapat de cosmaruri: Ronaldo si Roberto Carlos nu joaca!

Kahn a scapat de cosmaruri: Ronaldo si Roberto Carlos nu joaca!

Mansa secunda a optimilor de finala ale Ligii Campionilor se va incheia astazi, cind se vor disputa ultimele patru meciuri din aceasta faza a competitiei. Toate partidele vor incepe la ora 21.45, iar Pro TV va transmite in direct derbiul de pe „Santiago Bernabeu“, dintre Real Madrid si Bayern München, rezumatul celorlalte intilniri urmind sa fie difuzat de acelasi post de televiziune, dupa miezul noptii.

Iata programul complet al meciurilor care se vor disputa astazi in mansa a doua a optimilor de finala ale celei mai importante competitii fotbalistice europene intercluburi, precum si rezultatele inregistrate in tur: Real Madrid – Bayern München (in tur 1-1), Arsenal Londra – Celta Vigo (in tur 3-2), AC Milan – Sparta Praga (in tur 0-0), AS Monaco – Lokomotiv Moscova (in tur 1-2).

Real Madrid – Bayern München

In tur, la capatul unui meci dominat in totalitate de bavarezi, Bayern München a remizat, 1-1, cu Real Madrid. Elevii lui Ottmar Hitzfeld si-au creat numeroase ocazii de gol, inscriind doar o singura data, prin Makaay (’75), in timp ce, din lipsa de activitate, Kahn a inghetat in poarta si, la singul sut mai periculos spre poarta sa, expediat de Roberto Carlos dintr-o lovitura libera, a scapat mingea pe sub el ca un incepator (’83). La sfirsitul meciului, dezamagit de gafa imensa pe care a facut-o, Kahn si-a aruncat manusile pe gazon si a parasit terenul cu capul plecat, spunind presei ca va cistiga singur partida de la Madrid.

In partida din aceasta seara, de pe „Santiago Bernabeu“, Bayern München are sanse bune de calificare, mai ales ca „galacticii“ nu vor beneficia de aportul a doi dintre cei mai buni jucatori ai lor, Ronaldo si Roberto Carlos.

Ronaldo a suferit o accidentare simbata seara, in meciul de campionat cu Racing Santander, si va fi indisponibil aproximativ 15 zile. Ronaldo, care s-a accidentat la piciorul sting, a fost nevoit sa paraseasca terenul de joc in minutul 71. El va rata atit partida de astazi cu Bayern München, cit si meciul de campionat cu Zaragoza, de la sfirsitul acestei saptamini.

La rindul sau, Roberto Carlos este suspendat doua meciuri in Liga Campionilor, Comisia de Disciplina a UEFA respingind luni apelul fundasului brazilian in legatura cu aceasta sanctiune. Roberto Carlos a fost suspendat in urma meciului disputat de Real Madrid, in deplasare, cu Bayern München. Fundasul brazilian a fost faultat, in minutul 59, de argentinianul Martin Demichelis, dupa care a ripostat, lovindu-l cu pumnul pe jucatorul lui Bayern München. Desi arbitrul intilnirii, norvegianul Terje Hauge, nu l-a sanctionat pe brazilian, UEFA a decis suspendarea acestuia pentru doua meciuri in urma vizionarii imaginilor video. UEFA a precizat ca gestul internationalului brazilian se sanctioneaza, de regula, cu trei etape de suspendare, dar s-a tinut cont de faptul ca Roberto Carlos a fost provocat de Martin Demichelis.

Arsenal Londra – Celta Vigo

In partida de la Vigo, cu Celta, Arsenal Londra a demonstrat inca o data ca este in mare forma, candidind cu sanse reale de reusita la cistigarea trofeului Ligii Campionilor. Elevii lui Arsene Wenger au luat o optiune serioasa in privinta calificarii in sferturile de finala, invingind pe Celta Vigo, in prima mansa, cu scorul de 3-2. Pentru iberici au marcat Luis Edu (’27) si Jose Ignacio (’64), in timp ce golurile londonezilor au fost inscrise de Edu (’18, ’58), Pires (’80).

Avind calificarea in buzunar, Arsene Wenger si-ar putea odihni astazi mai multi titulari, mai ales ca echipa spaniola nu pare a avea forta sa se lupte de la egal la egal nici macar cu rezervele gruparii londoneze.

AC Milan – Sparta Praga

In ciuda remizei inregistrate, 0-0, meciul tur a fost foarte spectaculos, Sparta Praga jucind fara trac si ridicindu-se la inaltimea campioanei Europei, AC Milan, care, la rindul sau, a avut o prestatie demna de o cistigatoare a Champions League.

Chiar daca au prima sansa de calificare in sferturile de finala, elevii lui Carlo Ancelotti ar face o mare greseala daca i-ar subestima pe cehi. Desi in intersezon a vindut noua jucatori, cumparind, in schimb, doar sase, Sparta Praga a demonstrat ca a ramas aceeasi formatie puternica, fiind capabila sa puna probleme oricarui adversar.

AS Monaco – Lokomotiv Moscova

In urma cu doua saptamini, la Moscova, Lokomotiv a debutat cu dreptul in optimile Ligii Campionilor, invingind pe teren propriu, cu scorul de 2-1, pe AS Monaco. Golurile au fost marcate de Izmailov (’32) si Maminov (’59), pentru rusi, respectiv de Morientes (’69), pentru monegasci.

Neadaptindu-se la conditiile climaterice in care s-a disputat partida de la Moscova, echipa din Principat s-a multumit cu aceasta infringere la limita, care ii pastreaza intacte sansele de calificare in faza urmatoare a Ligii Campionilor. O victorie cu 1-0 i-ar fi suficienta formatiei antrenate de Didier Deschamps pentru a accede in faza urmatoare, insa trupa lui Yuri Semin stie foarte bine sa joace in deplasare, aparindu-se exact si contraatacind periculos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS