14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Mi-e foame de fotbal!“

„Mi-e foame de fotbal!“

Dupa aproape doi ani de inactivitate, provocata de un sir de accidentari, Marius Iordache a revenit in aceasta iarna pe gazon, la Universitatea, formatia unde a debutat in fotbalul mare. Desi multa lume se indoia ca va mai putea face fata, „Jordas“ a demonstrat o tarie de caracter si dorinta de joc impresionante. Cu fiecare aparitie pe teren, in aceasta pauza competitionala, evolutiile lui s-au aflat pe o panta ascendenta. Simbata, la amicalul cu Jiul Petrosani, Marius a avut o prestatie foarte buna. Ieri, Iordache a comentat aprecierile noastre si a vorbit despre perioada neagra prin care a trecut, pe care o considera „una stearsa in CV-ul meu, pe care am si uitat-o“. „Sper sa continuu tot asa si in meciurile oficiale. Evolutiile bune le pun pe seama dorintei mari de juca iarasi. Mi-am dorit din tot sufletul sa revin pe teren, eram innebunit sa-i vad pe altii jucind si eu sa stau pe tusa“, a mai spus Iordache.

Accidentarile sale le explica intr-un mod destul de normal: „Sint un profesionist desavirsit. Nu din cauza vietii particulare, cu nopti pierdute si alte chestii din acestea am avut probleme. Nu as vrea nici sa acuz pe cineva anume, dar uite un exemplul: ce tendoane si menisc o sa aiba copiii aceia de la juniori care bat mingea pe bitum? Deci, conditiile de pregatire sint cauza. In plus, a fost si o greseala de-a mea, care ma consideram un fortos. Timp de trei-patru ani nu am avut nici o intindere, credem ca sint de piatra“.

Revine dupa aproape doi ani

Partida de simbata dupa-amiaza cu Otelul este primul meci oficial pentru fundasul stinga al Universitatii dupa aproape doi ani. Ultima data cind s-a aflat pe teren la un meci oficial se intimpla in toamna campionatului 2002-2003, la un meci intre echipa sa de atunci, FC National, cu Farul. Trecusera 35 de minute, a incercat o degajare care s-a dovedit a fi fatala. „Nici nu-mi mai aduc aminte ce s-a intimplat caci dupa accidentare am avut niste dureri groaznice“, spune Iordache.

Vorbind despre prestatia Universitatii cu Jiul, dar si despre ce va fi in prima etapa, cu Otelul, Marius este foarte optimist: „Sa zicem ca in jocul cu Jiul a fost un meci amical. Nu ne-am concentrat de ajuns, am fost mai relaxati, dar in campionat altele vor fi date problemei. Cu Otelul, insa, trebuie sa cistigam neaparat. Depinde foarte mult de cum se termina primul meci. Daca incepi cu stingul, e greu sa-ti revii. Va fi greu pentru ca s-au schimbat jucatori, sistemul, dar trebuie sa ne intelegem si usor-usor relatiile sa se sudeze“.

Iordache a comentat posibila demitere a antrenorului italian, care are ultimatum pentru chiar prima runda: „ Asta e viata de antrenor. Poate sa fie scurta sau mai lunga. Dar, tot asa este si pentru noi, fotbalistii. Jucam bine, sintem aclamati, nu, ni se arata usa!“. In ceea ce priveste plecarea lui Stancu si Rada la Rapid, spune sec: „A plecat el Figo de la Barcelona si n-a murit echipa, dar la noi… Trebuie sa intelegem ca plecarea celor doi a fost gindita foarte mult, stim cu totii motivele, nu are rost sa le mai spun si eu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS