3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUn fotbal nebun intr-o lume nebuna!

Un fotbal nebun intr-o lume nebuna!

• Au luat-o razna fotbalul, jucatorii, patronii si… banii lui
Maradona • Hagi a fost prezentat intr-o fotografie editata de FIFA „cintind“ la minge cu un arcus de vioara. Maestru sau lautar? • Pele a nominalizat doua femei printre cei mai reprezentativi fotbalisti ai lumii • Noua jucatori de la Leicester au fost arestati dupa ce au spart usa unui hotel din Spania si au cazut in extaz… peste trei femei • Maradona a fost surprins de propriul cont: i-a „zburat“ un milion de dolari • Pe presedintele clubului AS Roma, Franco Sensi, il paste puscaria • Tot dupa gratii ar putea ajunge si fundasul brazilian al echipei AC Milan, Cafu

„Maradona din Carpati“ a fost nominalizat de Pele intre cei mai buni fotbalisti in viata

Hagi, un virtuoz al balonului

Gica Hagi a participat joi seara, la Londra, la un dineu organizat in cadrul sarbatoririi centenarului FIFA, ocazie cu care fostul capitan al nationalei Romaniei a fost nominalizat de brazilianul Pele intre cei mai buni fotbalisti in viata.

Evenimentul, in cadrul „The FIFA 100“, a avut loc la Muzeul Istoriei Naturale din Londra, fiind un proiect unic de arta fotografica, denumit „Art meets Football“ („Arta intilneste fotbalul“). Toti jucatorii care au fost prezenti la actiune au primit cite un premiu special in semn de recunostinta pentru activitatea lor, din miinile francezului Michel Platini, in numele FIFA si al lui Pele. In cadrul festivitatii a avut loc si o licitatie organizata de casa Christie’s, incasarile urmind sa fie donate proiectului „FIFA Goal Programme“, care contribuie la dezvoltarea fotbalului in lume, in tarile defavorizate.

In cadrul proiectului de arta fotografica, 18 dintre cei mai buni fotografi din lume au facut portrete reprezentative pentru cei 125 de jucatori aflati pe lista lui Pele, 75 retrasi si 50 inca activi. Aceste fotografii au fost facute in ultimele sase luni, cu exceptia a sase dintre ele, care au fost extrase din arhiva FIFA, protagonistii nefiind disponibili. In fotografia sa, Hagi este infatisat ca un virtuoz al balonului, avind un tricolor in fata, iar in miini un arcus si o minge.

Brazilia se plaseaza inaintea Frantei si Italiei intr-un clasament FIFA al primilor 125 de jucatori de fotbal care traiesc in intreaga lume. Aceasta lista a fost supervizata si prezentata de Pele la dineul organizat la Londra in cadrul sarbatoririi centenarului FIFA.

In clasament, Brazilia detine 15 jucatori, in timp ce Franta si Italia au cite 14 fotbalisti. Pe lista braziliana figureaza alaturi de Pele, detinator al titlului de campion mondial in editiile 1958, 1962 si 1970, nume precum Carlos Alberto, Rivelino, Roberto Carlos, Cafu, Rivaldo, Ronaldo si Ronaldinho.

Dintre francezi ii amintim pe Zidane, Henry, Pires, Vieira, Desailly, Trezeguet, Thuram si Deschamps, campioni mondiali in 1998 si campioni europeni doi ani mai tirziu.

Cele mai cunoscute nume de italieni sunt Rivera, Facchetti, Rossi, Zoff, Baggio, Vieri, Del Piero, Buffon si Totti.

In clasament figureaza si olandezii Neeskens, Cruyff, Van Basten, Rijkaard si Van Nistelrooy. Alaturi de ei se gasesc englezii Banks, Charlton, Beckham, Keegan, Lineker, Owen si Shearer.

Surprinzatoare este nominalizarea in clasament a doua femei, Mia Hamm si Michelle Akers, singurele care asigura prezenta SUA pe lista primelor 125 de celebritati fotbalistice din lume.

Cu „ajutorul“ fostului impresar al „Butoiasului atomic“

Un milion de dolari s-a „evaporat“ din conturile lui Maradona

Fostul fotbalist argentinian Diego Maradona a constatat lipsa unui milion de dolari din conturile sale. Pentru sustragerea banilor este suspectat Guillermo Coppola, fostul impresar al lui Maradona, de care argentinianul s-a despartit in urma cu trei luni.

Suma ar fi trebuit sa fie primita de fostul jucator in urma unei partide omagiale, organizata in Argentina, in urma cu doi ani. Avocatii lui Maradona, Roberto Damboriana si Oscar Moyano, au comunicat presei ca acesta le-a cerut un control financiar al contractelor avute, in special asupra partidei disputate in noiembrie 2001.

Presa argentiniana a anuntat ca este posibil ca Maradona sa-l actioneze in justitie pe Guillermo Coppola.

Din cauza unei afaceri privind utilizarea de pasapoarte false

Franco Sensi si Cafu au probleme cu justitia

Giovanni Malerba, procurorul Parchetului din Roma, a cerut trimiterea in fata justitiei a presedintelui clubului de fotbal AS Roma, Franco Sensi, si a fundasului brazilian Marcos Cafu (AC Milan), fost jucator al Romei, in cadrul unei afaceri privind utilizarea de pasapoarte false. Magistratul a solicitat, de asemenea, judecarea sotiei jucatorului brazilian, Regina Feliciano, si a agentului acestuia, Cristoforo Colombo, a unei conducatoare a clubului AS Roma, Rosangela Moteiro, si a unui functionar al municipalitatii din capitala Italiei. Cererea lui Malerba survine in urma achitarii lui Sensi in prima instanta, in ianuarie 2003, de catre un judecator al tribunalului din Roma. Potrivit procurorului, Cafu, Sensi si celelalte persoane implicate in acest caz cunosteau foarte bine consecintele neregulilor din documentele care figurau in dosarul jucatorului. Audierea preliminara a fost fixata pentru 6 mai. Cafu, pe numele sau adevarat Marcos Evangelista de Moraes, care a jucat timp de sase sezoane la AS Roma inainte de a trece la AC Milan, in august 2003, a obtinut un pasaport italian pretinzind ca sotia sa are ascendenti italieni, lucru care s-a dovedit fals, potrivit Parchetului italian.

Fiind acuzati ca au agresat sexual trei femei

Noua jucatori ai echipei Leicester au fost arestati in Spania

In urma unei plingeri depuse de trei femei, noua jucatori ai echipei engleze de fotbal Leicester City au fost arestati in Spania sub acuzatia de agresiune sexuala, sase dintre acestia fiind mentinuti in detentie, doi eliberati pe cautiune si unul pus in libertate, dupa ce au fost interogati de un magistrat la Cartagena. Trei femei, a caror nationalitate nu a fost precizata, au afirmat ca au fost agresate sexual de unii dintre cei noua jucatori, care au intrat cu forta in camerele lor de hotel, la Cartagena (sud-estul Spaniei), au anuntat autoritatile spaniole, fara a preciza data la care au avut loc presupusele fapte.

Mijlocasul german Steffen Freud a fost pus in libertate, in timp ce internationalul grec Nikos Dabizas si portarul de rezerva Danny Coyne au fost eliberati pe cautiune. In schimb, Paul Dickov, Lilian Nalis, Matt Elliott, Frank Sinclair, Keith Gillespie si James Scowcroft au fost mentinuti in detentie, urmind sa compara din nou in fata justitiei spaniole.

„Sintem multumiti de faptul ca trei dintre jucatorii nostri au scapat de acuzatiile care li se aduceau. Ei sint liberi sa paraseasca Spania si se vor reintoarce cit mai rapid in Anglia“, a spus directorul general al clubului Leicester, Tim Davis.

Gruparea din Albion a precizat ca jucatorii retinuti „au negat, cu cea mai mare determinare, toate acuzatiile care li se aduc“. „Prima noastra masura este sa aducem acasa toti jucatorii, in masura in care acest lucru va fi posibil, pentru ca ei sa-si poata relua pregatirile in vederea meciului de campionat cu Birmingham, care va avea loc peste noua zile“, a precizat Davis.

Suporterii lui Liverpool s-au saturat de rezultatele nesatisfacatoare ale favoritilor lor

Antrenorul Houllier si atacantul Owen au fost amenintati cu moartea

Michael Owen, atacantul echipei engleze Liverpool, a primit o scrisoare care continea amenintari cu moartea. De asemenea, cu citeva zile inainte, antrenorul francez al „cormoranilor“, Gerard Houllier, a primit o scrisoare asemanatoare.

„Noi am considerat ca aceasta afacere este suficient de periculoasa pentru a informa politia, care a declansat o ancheta. Nu vrem sa dramatizam incidentul, dar asemenea scrisori nu pot fi trecute cu vederea“, a precizat purtatorul de cuvint al clubului.

La o zi dupa victoria gruparii engleze in fata bulgarilor de la Levski Sofia, in 16-imile de finala ale Cupei UEFA, Owen a dezvaluit ca a primit o scrisoare de amenintare asemanatoare celei care fusese expediata pe numele lui Houllier. „Din pacate, in zilele noastre, acest gen de lucruri se pot intimpla oricarei persoane expuse. Eu nu pot sa va spun insa de cite ori mi s-a intimplat asa ceva“, a precizat Owen. „Asa ceva era de neacceptat in urma cu citiva ani, dar acum se intimpla tot mai des. Daca va puneti aceasta problema in legatura cu David Beckham, eu pot sa va spun ca sint sigur ca si lui i s-a intimplat asa ceva de cel putin 12 ori“, a mai spus internationalul englez.

Antrenorul Houllier si jucatorii sint sub presiunea suporterilor, care le reproseaza rezultatele considerate nesatisfacatoare in raport cu valoarea si standardul clubului. Liverpool ocupa locul sase in clasament, dupa 27 de etape disputate in Premier League.

Pentru ca a fost depistat dopat intr-un meci international

Rusii l-au suspendat sase luni pe Titov

Mijlocasul echipei Spartak Moscova, Egor Titov, depistat dopat, a fost suspendat pe o perioada de sase luni din competitiile interne de Comisia de Disciplina a Federatiei Ruse de Fotbal.

Secretarul comisiei, Anatoli Grokovski, a spus ca sanctiunea este valabila incepind cu 21 ianuarie, data la care UEFA l-a suspendat pe Titov pe o perioada de un an, in urma unui test antidoping efectuat pe 15 noiembrie 2003, dupa meciul tur Rusia – Tara Galilor, scor 0-0, din barajul de calificare la Euro 2004.

Comisia de Apel a UEFA a confirmat, la sfirsitul lunii februarie, suspendarea lui Titov, care nu va putea sa faca parte din lotul reprezentativei Rusiei la Euro 2004. UEFA a decis, de asemenea, ca Titov sa fie amendat cu 6.400 de euro, iar clubul Spartak Moscova sa plateasca o amenda de 12.800 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS