6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii vizeaza cel putin doua medalii

Tricolorii vizeaza cel putin doua medalii

Atletii romani au „decolat“ ieri dupa-amiaza de pe Otopeni cu destinatia Budapesta, unde, incepind de miine, vor debuta Campionatele Mondiale indoor – 2004.

Din delegatia „tricolora“ fac parte 17 sportivi (12 fete si 5 baieti): Ionela Tirlea (400 m), craiovencele de la CSM, Liliana Barbulescu (800 m) si Alina Cucerzan (1.500 m), Carmen Zamfir (60 m garduri), Monica Iagar si Oana Pantelimon (saritura in inaltime), Adina Anton (saritura in lungime), Adelina Gavrila si Mariana Solomon (triplu salt), Angela Morosanu, Alina Ripanu si Maria Rus, acestea urmind sa participe, alaturi de Ionela Tirlea, in proba de stafeta 4×400 m, Ioan Lucian Vieru (200 si 400 m), Stefan Vasilache (saritura in inaltime), Bogdan Tarus (saritura in lungime), Marian Oprea (triplu salt) si Gheorghe Guset (aruncarea greutatii).

De asemenea, Federatia Romana de Atletism a facut demersuri pentru a fi acceptata si participarea la intreceri a lui Daniel Donovici, la triplu salt, desi termenul de inscriere a expirat.

Toate sperantele se indreapta spre Tirlea

Dupa forfaitul de saptamina trecuta al Gabrielei Szabo, care fusese inscrisa in proba de 3.000 m, sperantele Romaniei pentru una din cele doua medalii la care se asteapta conducerea Federatiei, se indreapta spre Ionela Tirlea. Aceasta a declarat ca este in forma si spera intr-o medalie, desi va avea adversare foarte puternice in proba de 400 m plat.

Dupa cum declara la Campionatele Nationale, acum doua saptamini, Ionela se teme cel mai mult de rusoaicele Natalia Nazarova, detinatoarea celui mai bun rezultat in acest an (49 de secunde si 68 de sutimi), si Olesia Krasnomovet.

„Daca voi realiza un timp apropiat de cea mai buna performanta a mea, 50 de secunde si 56 de sutimi (n.r. – stabilit la Valencia in 1998), cu siguranta voi urca pe podium. Imi doresc foarte mult o medalie la Budapesta, mai ales ca ma simt in stare sa o cuceresc“, a declarat Tirlea. Saptamana trecuta, la Atena, ea a alergat 400 m in 51 de secunde si 59 de sutimi, cel mai bun timp al ei din acest an.

Iolanda Balas este optimista

Presedinta FRA, Iolanda Balas, este optimista in privinta rezultatelor pe care le vor inregistra atletii romani la Budapesta. Aceasta se asteapta la evolutii bune din partea baietilor, care, in sala de la Complexul National Sportiv „Lia Manoliu“, au obtinut performante de valoare internationala: Bogdan Tarus – 8,20 la lungime si Stefan Vasilache – 2,30 la inaltime, dar si a fetelor.

„Sa nu-l uitam nici pe Marian Oprea, care, chiar daca nu a fost prezent la Campionatele Nationale, el a concurat foarte bine la reuniunile la care a participat in ultima perioada (n.r. – la Karlsruhe a cistigat concursul de triplu salt cu 17,16 m). Comportare buna asteptam si din partea fetelor de la saritura in inaltime: Monica Iagar, revenita recent in competitie, dupa o intrerupere de un an pentru maternitate, si Oana Pantelimon.

Oricum, la Budapesta va fi o concurenta acerba, fiind ultima verificare majora inaintea Jocurilor Olimpice din vara, de la Atena. Insa noi mergem in Ungaria cu echipa cea mai buna si speram sa obtinem cel putin doua medalii“, a afirmat Iolanda Balas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS