10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRonaldo - „galactic“ pină in 2008

Ronaldo – „galactic“ pină in 2008

Politica celor de la Real Madrid de a tine cit mai mult de „galacticii“ pe care ii are in acest moment in „ograda“ continua. Oficialii madrileni au anuntat oficial, in aceste zile, prelungirea contractului cu atacantul brazilian Ronaldo, pina in 2008.

Actualul contract al internationalului cariocas expira in 2006, iar gruparea spaniola avea posibilitatea unei prelungiri a acordului pentru inca un sezon. In final, cele doua parti au cazut la o intelegere pentru o continuare a contractului cu inca doi ani, pina la data de 30 iunie 2008.

Ronaldo, care a fost achizitionat de Real in august 2002, de la Internazionale Milano, pentru 45 de milioane de euro, se alatura altor patru jucatori care si-au prelungit recent contractele cu gruparea „galacticilor“: Raul, pina in 2010, Míchel Salgado, pina in 2009, Guti, pina in 2008 si Zidane, pina in 2007, ca parte a strategiei clubului de a mentine echipa cit mai stabila posibil.

„Imi voi incheia cariera la Real“

„Nu aveam nici un fel de indoieli referitoare la prelungirea contractului, din momentul in care Realul s-a aratat interesat. De acum si pina in 2008 am timp sa ma gindesc, dar cred ca imi voi incheia cariera la Real Madrid. Ar fi spectaculos sa se intimple asa“, a spus Ronaldo, in cadrul conferintei de presa care a urmat semnarii contractului.

In ultima vreme, brazilianul a fost subiectul speculatiilor din presa spaniola, care a notat ca atit fosta echipa a lui Ronaldo, dar si alte formatii, ca Chelsea Londra si AC Milan, sint interesate de achizitionarea atacantului. „Interesul altor cluburi este intotdeauna magulitor, dar eu sint la cea mai buna echipa din lume si joc cu cei mai buni fotbalisti din lume. Intentionez sa petrec multi ani aici si sa fiu un ambasador al clubului“, a mai adaugat Ronaldo.

„Incercam sa mentinem nucleul echipei in anii care urmeaza. Aceasta este o veste buna pentru suporterii lui Real Madrid“, a spus directorul clubului madrilen, Emilio Butragueno. Ronaldo, care a fost numit, in 2002, de FIFA, „jucatorul anului“, pentru a treia oara, a marcat 23 de goluri pentru Real in primul sau sezon in capitala Spaniei, iar acum este golgheterul din Primera Division, inscriind, pina in prezent, 22 de goluri pentru echipa sa, care se afla pe primul loc in clasament, cu un avans de opt puncte fata de principala urmaritoare, Valencia.

Figo, urmatorul pe lista

Argentinianul Jorge Valdano, directorul general al lui Real Madrid, si-a exprimat speranta ca si internationalul portughez Luis Figo isi va prelungi contractul cu campioana Spaniei, urmind exemplul francezului Zinedine Zidane si al brazilianului Ronaldo.

„S-a vorbit mult de Luis Figo in ultimul timp, s-au facut speculatii de tot felul. Personal, mi-as dori ca Luis sa-si incheie cariera la Real Madrid. Este un jucator exemplar care are calitati de invingator si un profesionist desavirsit. El reprezinta un exemplu pentru tinerii nostri jucatori“, a declarat Valdano presei, cu ocazia unei vizite la o scoala a clubului madrilen din nordul Mexicului.

Luis Figo, de 31 ani, se afla sub contract cu gruparea madrilena pina in 2006, dar mai multe publicatii iberice au anuntat la finele lunii decembrie ca echipele engleze Chelsea si Manchester United se afla in tratative cu acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS