17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNervoasa pe Lacatus, galeria a facut scandal si a luat-o in freza

Nervoasa pe Lacatus, galeria a facut scandal si a luat-o in freza

• Stupoare: presedintele Pavel Badea a decis, in disperare de cauza, sa-l reinstaleze pe Nicolo Napoli in fruntea conducerii tehnice a echipei • Mijlocasul stinga Sandru a semnat ieri cu Universitatea

Dupa ce miercuri seara Staicu s-a inteles cu Marius Lacatus pentru a prelua destinele Universitatii in urmatorii doi ani, a urmat un scandal urias intre patronul craiovenilor si o parte a galeriei. Totul a degenerat intr-o bataie generala, sase-sapte persoane din galerie fiind transportate la Spitalul de Urgenta din Craiova. Nici Staicu nu a scapat neatins, ieri prezentind un plasture lipit pe arcada stinga, dar avea si ochiul vinat.

Sediul galeriei care se afla in incinta clubului Universitatea a fost devastat, ieri putindu-se vedea o incapere in care parca se luptasera trupele speciale. Din acest motiv, ieri-dimineata, dupa cum sustine Dinel Staicu, Lacatus a renuntat la a mai conduce Universitatea. „A venit dimineata la cafea si mi-a zis cu o fata de pe care se citea «Doamne, ce cuib de nebuni!», ca renunta“.

In aceste conditii, Staicu l-a anuntat pe Badea sa numeasca noul tehnician, iar presedintele a decis ca acesta sa fie Nicolo Napoli. Italianul va conduce echipa, dar va fi trecut ca secund, iar Silviu Lung va figura ca principal. „Badita“ a spus ca decizia i-a apartinut si ca „este cea mai buna hotarire in acest moment“.

„Mititelu e vinovat de toate scandalurile“

Despre tot acest balamuc, Staicu a spus ca principalul vinovat este fostul presedinte Adrian Mititelu: „Nu ma simt vinovat de cele intimplate. Asta este nebunia care ii caracterizeaza pe unii! Este vorba de Mititelu – principalul vinovat. El se afla in spatele actiunii galeriei, a galeriei acesteia exotice, care nu trebuie confundata cu suporterii adevarati“.

Staicu a spus ca le-a pus interdictie lui Mititelu si galeriei sa mai intre pe stadion: „Cei de la Peluza Sud nu mai au ce cauta pe stadion. Ii voi dezbina. La fel se va proceda si cu Mititelu, care, de fapt, si-a dat singur interdictie! Ei sint cei manipulati, iar Mititelu, omul din spatele lor!“

„Cea mai buna varianta“

Presedintele executiv al Universitatii, Pavel Badea, avea o mina de om pierdut. „Regret tot ce s-a intimplat. Inca o bila neagra la imaginea Universitatii. Totul a pornit de la conflictul dintre Staicu si Mititelu. Incercam sa ascundem adevarul si sa nu spunem lucrurilor pe nume“. Vorbind despre decizia sa de a-l numi pe Napoli antrenor, Badea a spus: „Staicu nu are incredere in el. Personal, i-am explicat ca nu a fost normal sa-l dea afara. Ca profesionist, cred ca e cea mai buna varianta pentru viitorul apropiat. Din acest motiv am refuzat eu sa preiau functia de antrenor“.

Badea a mai spus ca Napoli va avea acelasi contract pe care l-a semnat in decembrie, iar obiectivul este acelasi, clasarea pe unul dintre locurile fruntase.

Cum a reactionat Napoli

Despre reactia lui Napoli, Badea a afirmat: „A fost mirat de tot ce s-a intimplat. Am jucat si eu in strainatate si il inteleg. Daca pentru mine este de neimaginat, va dati seama cum a fost pentru el!“. In ceea ce priveste lotul de jucatori si repercusiunile scandalurilor asupra prestatiei jucatorilor, „Badita“ s-a aratat optimist: „Este un lot valoros, care va sti sa treaca peste cele intimplate“, insa a precizat ca este nevoie de foarte mult timp si de multa munca pentru obtinerea unor rezultate pozitive.

Badea renunta daca nu e lasat sa conduca

Presedintele craiovenilor a anuntat ca va renunta la functie daca Staicu nu-si va respecta cuvintul dat, acela de a-l lasa pe el sa conduca asa cum crede de cuviinta. „Daca nu voi fi lasat sa conduc asa cum stiu eu mai bine si va interveni voi renunta“, a spus Badea. Din pacate, cind a fost intrebat daca isi asuma responsabilitatea in caz ca reinstalatul Napoli nu va avea rezultate, noul presedinte a refuzat sa raspunda.

„Imi fac galerie“

Patronul Universitatii a mai anuntat ca-si va face propria galerie: „La Peluza Cristi Neamtu vor avea intrare libera pensionarii. Acestia vor avea acces gratuit pe baza buletinului si a cuponului de pensie. Trebuia sa fac ceva si pentru adevaratii suporteri, care sint vechi si nu au bani. La Peluza Nord, (peluza opusa tabelei de marcaj – n.r.) voi face propria galerie cu muncitorii mei ca tot ii platesc, dar si cu citiva studenti care au nevoie de bani! Pot sa le cumpar tobe, portavoce si alte lucruri necesare! Pe cei care au facut scandal nu o sa-i mai finantez niciodata!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS