28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPugilistii „sar“ de la un turneu la altul

Pugilistii „sar“ de la un turneu la altul

Pugilistii de la CFR Craiova, pregatiti de antrenorii Marcel Sirba si Ion Dragomir, au participat in ultima perioada la multe competitii si turnee de pregatire, unde au avut rezultate remarcabile.

In perioada 31 ianuarie-1 februarie s-a desfasurat tureneul de pregatire intitulat „Cupa Olteniei“ (m-f: copii, cadeti, juniori si tineret), la care au participat pugilisti legitimati la cluburile CFR Craiova, CSM Craiova, Universitatea RIF Craiova, CSM Cimpulung Muscel, Altrom Slatina si Aluminiul Slatina. La acest turneu, boxerii feroviari care s-au evidentiat sint Sorin Vilceanu, Ionut Vilceanu, Marian Bengin, Ion Pupaza, Jean Bazaluica si Gabriel Andrei. De asemenea, pugilista Eugenia Anghel a invins-o prin KO in prima repriza pe campioana Romaniei de seniori Irina Costea (CSM Cimpulung).

O alta competitie la care s-au inscris boxerii feroviari a fost „Centura Alutus“, desfasurata la Rimnicu Vilcea, in perioada 7-8 februarie. La aceasta gala au participat cluburile craioveane CFR si CSM, precum si echipe din judetele Vilcea, Arges, Olt si Gorj. Jean Bazaluica (a cistigat prin KO cu George Fierescu de la CSM Cimpulung), Sorin si Ionut Vilceanu, Marian Bengin si Ion Pupaza au avut din nou prestatii apreciate, la fel ca si colega lor Eugenia Anghel, care a invins-o in doua meciuri pe Ionela Mihaiu (CSM Cimpulung), campioana nationala in 2002 si 2003.

In sfirsit, in perioada 19-22 februarie s-a desfasurat, la Cimpulung Muscel, „Memorialul Cristian Panaitescu“, la care au participat peste 250 de sportivi (m+f: copii, cadeti, juniori si seniori) de la cluburile craiovene CFR, CSM si Universitatea RIF, precum si din judetele Arges, Brasov, Sibiu, Tulcea, Braila, Olt si Gorj. De asemenea, s-au inscris in concurs pugilistii clubului Dinamo Bucuresti, precum si cei de la lotul national de cadeti (antrenor: Titi Tudor).

O prezenta inedita a fost lotul de seniori al Suediei. La aceasta gala, Eugenia Anghel a cistigat in fata vicecampioanei mondiale Paula Vesa (Sibiu), demonstrind din nou ca se afla intr-o forma foarte buna. De asemenea, antrenorii Sirba si Dragomir sustin ca alte trei eleve ale lor, Flori Miscu, Ionela Dabuleanu si Aurora Serban, se vor afirma in cel mai scurt timp.

La etapa de zona a CN de juniori, care se va desfasura in perioada 3-8 martie, CFR Craiova va participa cu trei pugilisti: Jean Bazaluica (medaliat cu bronz la CN de cadeti 2003), Ion Pupaza (medaliat cu bronz la CN de juniori 2003) si Gabriel Andrei (participant, in 2003, la turneu final al CN de juniori). Antrenorii celor trei sportivi au declarat ca elevii lor s-au pregatit foarte bine si au sanse mari sa urce pe podium.

Pugilistii legitimati la CFR Craiova sint elevi la Grupul Scolar Constructii Civile, Liceul „Henri Coanda“, Liceul Electroputere si la LPS „Petrache Triscu“, antrenorii Sirba si Dragomir afirmind ca aceste institutii de invatamint i-au ajutat ori de cite ori a fost nevoie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS