16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportS-a infiintat Clubul Tenismenilor Veterani

S-a infiintat Clubul Tenismenilor Veterani

Recent, cu ocazia unei intruniri a reprezentantilor jucatorilor veterani de tenis (de cimp), s-au pus bazele unui club national al acestor jucatori. Denumirea propusa: Clubul Tenismenilor Veterani din Romania.

Despre aceasta initiativa, Ilie Cojan a spus: „Cu ocazia unui turneu programat la Cimpina, ne-am intilnit mai multi jucatori veterani de tenis din Bucuresti, Sibiu, Satu Mare, Baia Mare, Craiova, Hunedoara, Brasov, Constanta, Ploiesti si am analizat situatia existenta in acest moment in ceea ce priveste competitiile pentru veterani. Din varii motive – organizare slaba, anumite interese -, noi, grupul care ne-am intrunit la Cimpina, am decis sa fondam o alta Asociatie a Tenismenilor Veterani din Romania in vederea eficientizarii activitatii la acest nivel. In plus, vechea asociatie trebuia, conform Legii sportului nr. 69/2000, sa se reorganizeze si sa obtina certificatul de identitate sportiva, lucru care nu s-a petrecut pina in prezent. Concret, vrem ca toate competitiile noastre, ale jucatorilor veterani, sa fie cu adevarat de placere si mai bine organizate conform regulamentelor acestor intreceri“.

Reprezentantii participantilor de la intrunirea din Cimpina au decis numirea unui Consiliu Director, organism care va coordona activitatea pina la adunarea generala din aceasta primavara. Consiliul Director are in componenta sapte membri (trei din Bucuresti si patru din provincie), iar presedinte a fost desemnat Ilie Cojan (Craiova), care in prezent se ocupa de toate formalitatile necesare obtinerii personalitatii juridice si a certificatului de identitate sportiva, conform Legii sportului.

La Cimpina s-a desfasurat si un turneu de tenis rezervat jucatorilor veterani „Trofeul Fibec“. La categoria +45 ani, Ilie Cojan a cistigat trofeul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS