13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGranzii se lupta pe arena din München

Granzii se lupta pe arena din München

• Partida Bayern – Real Madrid va incepe la ora 21.45 si va fi transmisa in direct de Pro TV • Presedintele clubului bavarez, Franz Beckenbauer, considera ca „galacticii“ sint favoriti

Liga Campionilor se reia astazi, cind se vor disputa primele patru meciuri tur din optimile de finala. Partidele vor incepe la ora 21.45, cu exceptia intilnirii de la Moscova, dintre Lokomotiv si AS Monaco, care, din cauza conditiilor climaterice, a fost programata la ora 19.30. Derbiul acestei runde, Bayern München – Real Madrid, va fi transmis in direct de Pro TV, rezumatul celorlalte meciuri urmind sa fie difuzat de acelasi post de televiziune, dupa miezul noptii.

Statistica este de partea germanilor

Finala din optimi, cum a fost caracterizata partida de pe stadionul „Olimpic“ din München, dintre Bayern si Real Madrid, se va disputa cu casa inchisa, biletele epuizindu-se la citeva ore dupa ce au fost puse in vinzare. Bayern, care a cistigat Cupa Campionilor Europeni de patru ori, va da piept cu detinatoarea recordului de victorii in aceasta competitie, Real Madrid cucerind de noua ori acest trofeu.

Bavarezii isi pun mari sperante in acest meci, desi au recunoscut ca formatia iberica are prima sansa.

Chiar presedintele clubului Bayern München, Franz Beckenbauer, considera ca Real Madrid este favorita. „Este o partida de fotbal si, ca la orice meci, se poate intimpla orice, dar Real Madrid este cu siguranta marea favorita a acestei intilniri“, a spus Beckenbauer.

„Avem un mare respect pentru Real Madrid. Am urmarit mereu acest club, de cind eram tinar, iar la madrileni evoluau Gento, Di Stefano si Puskas. Au avut o mare echipa atunci si au o alta la fel de mare acum“, a mai spus „Kaiser Franz“.

In ciuda pesimismului lui Beckenbauer, statistica este de partea gruparii germane, care a cistigat noua din cele 14 intilniri cu Real Madrid, pierzind doar trei, in timp ce una s-a incheiat la egalitate. Madrilenii domina insa in prezent campionatul national, fiind calificati si in finala Cupei Spaniei, in timp ce Bayern nu are o situatie prea roz in Bundesliga, fiind la o diferenta de puncte destul de mare in urma liderei Werder Bremen, dupa ce a parasit Cupa Germaniei, in urma unei infringeri umilitoare in fata formatiei de divizie secunda Aachen.

Franz Beckenbauer spera insa ca jucatorii sai sa-l contrazica si dea totul in partida cu Real Madrid: „Cine nu este motivat de un asemenea meci nu va fi niciodata motivat!“

Sparta Praga va infrunta campioana Europei

O alta partida interesanta programata astazi in optimile Ligii Campionilor se va disputa la Praga, intre revelatia acestui sezon, Sparta, si campioana Europei, AC Milan.

Tehnicianul milanezilor, Carlo Anceloti, are insa probleme de efectiv pentru acest meci, atacantul Jon Dahl Tomasson si fundasul Alessandro Nesta fiind accidentati. Cei doi jucatori s-au accidentat in timpul meciului cu Internazionale Milano, disputat simbata, in campionatul Italiei, si nu au fost inclusi in lotul care a plecat ieri, la Praga. In schimb, au facut deplasarea in capitala Cehiei atacantul Filippo Inzaghi si mijlocasul Massimo Ambrosini, care sint refacuti total in urma unor accidentari.

Programul partidelor din optimi

Programul meciurilor tur care se vor disputa astazi in optimile de finala ale Ligii Campionilor: Lokomotiv Moscova (Rusia) – AS Monaco (Franta), Celta Vigo (Spania) – Arsenal Londra (Anglia), Bayern München (Germania) – Real Madrid (Spania), Sparta Praga (Cehia) – AC Milan (Italia).

In aceeasi faza a competitiei, miine, de la ora 21.45, se vor juca urmatoarele partide: VfB Stuttgart (Germania) – Chelsea Londra (Anglia), FC Porto (Portugalia) – Manchester United (Anglia), Real Sociedad (Spania) – Olympique Lyon (Franta), Deportivo La Coruna (Spania) – Juventus Torino (Italia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS